Početna  /  Izložba savremenog srpskog slikarstva u Bileći
bileća Hercegovina

Izložba savremenog srpskog slikarstva u Bileći

BILEĆA – U okviru svetosavskih svečanosti večeras je u Galeriji SPKD “Prosvjeta” u Bileći priređena izložba pod nazivom “Panorama savremenog srpskog slikarstva”.

U pitanju je izložba slika koje su u vlasništvu opštinskog odbora “Prosvjete” Bileća, a djela su uglavnom akademskih slikara. Posjetioci su večeras mogli vidjeti  kolaž različitih tema i slikarskih tehnika, od ulja na platnu do porteta.

Izložbu je otvorio  potredsjednik SPKD “Prosvjeta” u Bileći, Nikola Baćević, koji je govoreći o izložbi citirao jednog od najvećih teologa i filozofa Justina Popovića.

“Čovjeka ima najmanje u tijelu, više u mislima i najviše u osjećanjima. I zaista, nema većeg zadovoljstva od duhovnog čime se čovjek uzdiže iznad prosječnosti i negira besmislenost njegovog bitisanja. Zato, treba njegovati duhovnost i tradiciju koja će odolijevati iskušenjima ovog poganog vremena, suprotstaviti se zlu koje nam truje život”, rekao je Baćević dodavši da je i večerašnja izložba u toj funkciji.

U okviru obilježavanja Svetog Save, krsne slave bilećke opštine i crkve, juče je u parohijskom domu u Bileći priređena donatorska izložba slika na kojoj je 20-tak  autora iz  Hercegovine te svih krajeva Republike Srpske i Srbije priložilo svoja djela za obnovu Sabornog hrama “Svetog Save” u Bileći.

Milena Koprivica

0 Shares
Oznake
Copy link
Powered by Social Snap