Početna  /  Izložba fotografija Miša Kisića priređena u Bileći
bileća Hercegovina

Izložba fotografija Miša Kisića priređena u Bileći

BILEĆA – Izložba fotografija “Bilećki mozaik”  bilećkog novinara, publiciste i fotoreportera Miša Kisića priređena je sinoć u Galeriji SPKD “Prosvjeta” u Bileći.

Mnogobrojna publika imala je priliku da pogleda više od 120 fotografija koje je Kisić prikupljao više od decenije, a sinoć ih je prvi put predstavio svojim sugrađanima.

Autor je na svojim fotografijama zabilježio brojne značajne događaje koji su održani u Bileći. Pored toga, ispred Kisićevog objektiva našli su se mnogi Bilećani, sportski kolektivi, kulturno-umjetnička društva, te ljepote prirode u Bileći.

Govoreći o izložbi, novinar i književnik iz Bileće, Šćepan Aleksić, istakao je da su fotografije Miša Kisića lijepe zato što autor beskrajno voli Bileću pa onda snima samo ono što je lijepo u njoj.

“Mišo Kisić je najpoznatiji Bilećanin. Nema djeteta, a kamoli starijeg čovjeka da ga ne zna. On je dugogodišnji novinar, fotoreporter i publicista. Mišo Kisić je neko ko beskrajno voli Bileću. Zato je Bileća na njegovim fotografijama ovako lijepa. Mišo Kisić ne snima ono što je staro ono što je ružno, oronulo u Bileći. On snima ono što je lijepo, usmjeravajući objektiv fotoaparata na ono što odiše ljepotom”, rekao je Aleksić.

Autor izložbe, pak, nije mnogo govorio o svojim fotografijama. Kako je rekao, njihova najveća vrijednost je što je Bileća na njima predstavljena u potpuno drugačijem, ljepšem svjetlu. Kisić je izrazio veliku zahvalnost brojnim prijateljima koji su mu pomogli da realizuje izložbu.

Bilećki novinar Mišo Kisić (Foto: Moja Hercegovina)

Između ostalih, posebnu zahvalnost uputio je svom dugogodišnjem prijatelju Jovanu Koprivici iz Beograda, čije je preduzeće “Kojo” bilo pokrovitelj izložbe.

Izložba Kisićevih fotografija za sve zainteresovane će biti otvorena narednih sedam dana.

Milena Koprivica

 

 

 

56 Shares
56 Shares
Copy link