Početna  /  Izetbegović: Reakcije na moju izjavu o ostavljanju BiH u amanet Erdoganu su cjepidlačenja
Federacija BiH

Izetbegović: Reakcije na moju izjavu o ostavljanju BiH u amanet Erdoganu su cjepidlačenja

U Centrali SDA u Sarajevu danas je održana sjednica Predsjedništva SDA na kojoj je Izetbegović komentarisao reakcije na njegovu izjavu da je njegov otac Alija Izetbegović ostavio predsjedniku Turske Erdoganu ostavio BiH u amanet.

Bakir Izetbegović (Foto: Agencija Anadolija)

“To su cjepidlačenja, jer šta je amanet nego briga? ostaviti nekome nešto u amanet znači ostaviti mu brigu nad nečim. Evropska unija i pojedine zemlje Evrope dale su snažnu podršku BiH i obavljale amanet. Islamske zemlje pružile su ogromnu pomoć, a moj rahmetli otac jeste prepoznao jednog nadolazećeg lidera i dao mu lično BiH u amanet, dakle zaduženje da on lično ne zaboravi takve obaveze. Pogledajte na kakav način amanet obavljaju Srbija i Hrvatska, koliko često srpski ili hrvatski lideri odu u Zagreb ili Beograd. I onda se ova izjava izjava izvuče pincetom i cijepa na četvero”, rekao je Izetbegović.

Dodao je kako se inače Bošnjacima dešavaju takve stvari i objasnio to primjerom trotoara ispred Predsjedništva BiH.

“Da nismo popravili trotoar rekli bi da ne znamo ni to uraditi, a kada to uradimo onda je to tema u zemlji koja ima mnogo ozbiljnih problema. Priča o amanetu je slična stvar”, rekao je.

0 Shares
0 Shares
Copy link