Nedjelja, 19.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Izborna smutnja: Onomatobleja u Ljubinju!

  Podijeli:

  Mostarska satirično-informativna predstava ‘Izborna smutnja’ predizbornu turneju počinje upravo u Ljubinju, u Narodnoj biblioteci „Dr Ljubo Mihić“, u srijedu, 5. septembra, s početkom u 20:30.

  Pred izbore 2018. godine, Onomatobleja kreće na turneju sa svojom prvom predstavom naziva ‘Izborna smutnja’ u kojoj imaju želju proučiti više o toj temeljnoj demokratskoj instituciji kod nas, možda i nekoga informirati o stanju na terenu.

  Mužikaško-komedijaški trojac, Omer Hodžić, Nikola Rončević i Luka Marijanović, prije oko godinu dana odlučio je udružiti snage u želji da prokomentarišu (i prosviraju), te zabilježe svakodnevnu ionako bizarnu realnost na jedan izmješten i satiričan način. Radijski šou Onomatobleja postoji već osam mjeseci, te se može čuti u sklopu emisije ‘Drugo ime za slobodu’ AbrašRadija, podcast zone Omladinskog kulturnog centra Abrašević iz Mostara, a koja se vrti svakog ponedjeljka i na frekvencijama Radija Otvorena Mreža od 22 h.

  Onomatoblejci su u već tridesetak emisija obradili teme raznih glupih događaja i ideja redovnih, kako u našem skromnom medijskom i javnom prostoru, tako i u svakodnevnoj borbi za život, na svoj karakteristično apsurdan način. Tako je Mostar posuđivao novce Švedskoj, svečano su se otvarale rupe po mostarskim cestama, procurile su tajne spavaćih soba čelnih ljudi i tako dalje i tako dalje.

  Od septembra, pa sve do predizborne šutnje, Izborna smutnja obilazi gradove širom BiH. Ukoliko vas zanima šta je to Sindrom glasačke kutije, a šta tableta Racionalno Rješenje, ili pak neki uspješni primjeri i metode (ne)zapošljavanja kod nas, svakako iskoristite ovu besplatnu informativnu prezentaciju.

  Osim nastupa u Ljubinju, u prvom krugu svoje BiH turneje Onomatoblejci će nastupiti i u sljedećim gradovima:

  6. 9. – Jablanica, Kino Jablanica
  7. 9. – Konjic, Club Garage
  8. 9. – Trebinje, Kulturni centar Trebinje

   

   

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI