Izborna smutnja: Onomatobleja u Ljubinju!

Mostarska satirično-informativna predstava ‘Izborna smutnja’ predizbornu turneju počinje upravo u Ljubinju, u Narodnoj biblioteci „Dr Ljubo Mihić“, u srijedu, 5. septembra, s početkom u 20:30.

Pred izbore 2018. godine, Onomatobleja kreće na turneju sa svojom prvom predstavom naziva ‘Izborna smutnja’ u kojoj imaju želju proučiti više o toj temeljnoj demokratskoj instituciji kod nas, možda i nekoga informirati o stanju na terenu.

Mužikaško-komedijaški trojac, Omer Hodžić, Nikola Rončević i Luka Marijanović, prije oko godinu dana odlučio je udružiti snage u želji da prokomentarišu (i prosviraju), te zabilježe svakodnevnu ionako bizarnu realnost na jedan izmješten i satiričan način. Radijski šou Onomatobleja postoji već osam mjeseci, te se može čuti u sklopu emisije ‘Drugo ime za slobodu’ AbrašRadija, podcast zone Omladinskog kulturnog centra Abrašević iz Mostara, a koja se vrti svakog ponedjeljka i na frekvencijama Radija Otvorena Mreža od 22 h.

Onomatoblejci su u već tridesetak emisija obradili teme raznih glupih događaja i ideja redovnih, kako u našem skromnom medijskom i javnom prostoru, tako i u svakodnevnoj borbi za život, na svoj karakteristično apsurdan način. Tako je Mostar posuđivao novce Švedskoj, svečano su se otvarale rupe po mostarskim cestama, procurile su tajne spavaćih soba čelnih ljudi i tako dalje i tako dalje.

Od septembra, pa sve do predizborne šutnje, Izborna smutnja obilazi gradove širom BiH. Ukoliko vas zanima šta je to Sindrom glasačke kutije, a šta tableta Racionalno Rješenje, ili pak neki uspješni primjeri i metode (ne)zapošljavanja kod nas, svakako iskoristite ovu besplatnu informativnu prezentaciju.

Osim nastupa u Ljubinju, u prvom krugu svoje BiH turneje Onomatoblejci će nastupiti i u sljedećim gradovima:

6. 9. – Jablanica, Kino Jablanica
7. 9. – Konjic, Club Garage
8. 9. – Trebinje, Kulturni centar Trebinje

 

 

Autor