Početna  /  Iz Ambasade Rusije u BiH za MH potvrđeno: Susret se održao!
Izdvajamo Republika Srpska

Iz Ambasade Rusije u BiH za MH potvrđeno: Susret se održao!

Povodom jučerašnjeg sastanka Milorada Dodika i Vladimira Putina, predsjednika Ruske Federacije, a koji nije ispraćen adekvatnim fotografijama, niti video ili tonskim zapisom, što je u pojedinim krugovima probudilo sumnju, pisali smo Ambasadi Rusije u BiH i pitali da li se sastanak održao i zašto nije adekvatno ispraćen u medijima. Sumnju u održavanje ovog sastanka sinoć je izrazio Nebojša Vukanović, lider Liste Za pravdu i red, kao i BN televizija.

Jučerašnji prijem Milorada Dodika u Kremlj, u posjetu Vladimiru Putinu, ostao je pod određenim velom misterije imajuću u vidu da su meidji koji su izvještavali o sastanku, a čiji su novinari bili na licu mjesta, uz tekst objavili fotografije sa ranijih sastanaka Dodika i Putina, a izostali su i video ili tonski zapisi. S tim u vezi, u javnosti se počelo spekulisati o tome da li je do sastanka uopšte i došlo, a o čemu su sinoć pisali BN televizija i Nebojša Vukanović, na svom blogu. Ono što je dodatno podgrijalo navedene sumnje je činjenica da o jučerašnjoj posjeti Milorada Dodika na zvaničnom sajtu ruskog predsjednika nema ni slova. Vukanović je dodao i to da se satnica početka sastanka Dodik – Putin i video konferencije na kojoj je učešće uzeo predsjednik Ruske Federacije podudaraju, što je dokumentovao fotografijom.

Izvor: Blog Nebojše Vukanovića

Kako bi došli do informacije iz prve ruke, pitanja vezana za jučerašnji sastanak i nedoumice u vezi sa istim poslali smo na mejl Ambasade Rusije u BiH. Nekoliko sati kasnije, dobili smo kratak odgovor u kojem se potvrđuje da je do susreta Milorada Dodika i Vladimira Putina došlo, uz dodatak da su uslovi informisanja o pregovorima određeni od strane Administracije Vladimira Putina.

Nakon potvrde da se sastanak dogodio, a što je potvrđeno i od strane sekretara Vladimira Putina, ostaće nepoznato zbog čega se informacije o ovom sastanku nisu našle u zvaničnom protokolu, na sajtu predsjednika Rusije, te zbog čega sa jučerašnjeg sastanka nema fotografija, audio ili video zapisa, što je na prethodnim sastancima Milorada Dodika i Vladimira Putina bila praksa.

Igor Svrdlin

2 Shares
2 Shares
Copy link