Početna  /  Ivanić: Zahtjev za izdvajanje Srebrenice je najveća glupost
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska

Ivanić: Zahtjev za izdvajanje Srebrenice je najveća glupost

Zahtjev za referendum o izdvajanju Srebrenice iz Srpske najveća je moguća glupost koju je neko mogao reći, poručio je srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

“Prosto je nevjerovatno da jedan poslanik iz Parlamenta BiH može takvu glupost da kaže”, naglasio je Ivanić juče novinarima u Trebinju.

Ivanić kaže da referendumsko pitanje “da li ste za to da 9. januar bude Dan Republike Srpske “ ne ugrožava Dejtonski sporazum, ne ugrožava unutrašnje uređenje u BiH, ne ugrožava teritorijalnu preraspodjelu Bosne i Hercegovine i vještački se od tog pitanja pravi problem.

“Za razliku od tog pitanje ‘da li ste da se Srebrenica izdvoji iz Republike Srpske’ najdirektnii je udar na Dejton, jer mijenja teritorijalnu preraspodjelu BiH, a tim prije što nema veze sa Ustavom i nadležnošću”, jasno je naveo Ivanić.

On je još dodao da je cijela ta priča oko navodnog izdvajanja Srebrenice iz Srpske politički šou.

“U pitanju je politički šou, koji je jedna struktura zamislila da uradi računajući da će da dobije poene. A kad imate šou, često imate i loš završetak da šou ne bude dobar”, kaže Ivanić i dodaje kako smatra da će krajnji rezultat ove, kako je nazvao, političke predstave, biti negativan po same autore.

0 Shares
0 Shares
Copy link