Početna  /  Ivanić u Nevesinju: Aktuelna vlast u Srpskoj smanjila je broj zaposlenih za 40 hiljada
Hercegovina nevesinje Vijesti

Ivanić u Nevesinju: Aktuelna vlast u Srpskoj smanjila je broj zaposlenih za 40 hiljada

NEVESINJE – Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić održao je danas u Velikoj sali opštine Nevesinje javnu debatu na temu „Političko-ekonomska situacija u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini“ u kojoj se osvrnuo na aktuelnu političko-socijalnu situaciju u BiH i regionu.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Ivanić je istakao  zadovoljstvo što je u Nevesinju postignut politički dogovor i što su partije Saveza za promjene podržale kandidaturu aktuelnog načelnika opštine Nevesinje Momčila Šiljegovića, ali je upozorio da je neophodno da svaki građanin izađe na predstojeće lokalne izbore.

„Svuda će razlika biti poprilično tijesna. Ja znam kako je to tijesno pobjediti. Ja sam pobijedio sa nešto više od 12 hiljada glasova, a mali postotak glasača odredio je tok izbora. Da je samo jedan dio njih promijenio odluku, na mome mjestu sada bi sjedila gospođa Cvijanović”, rekao je Ivanić i dodao da je zbog toga bitno da svaki građanin izađe na izbore i iskaže svoju volju“,

Kao što je i najavljeno, Ivanić se osvrnuo na ekonomsku situaciju u RS rekavši da su statistički podaci poražavajući, kao i da je, uprkos drugačijim tvrdnjama vlasti, Republika Srpska po  ekonomskim i socijalnim pokazateljima lošiji dio BiH.

Banjaluka je za ostatak RS-a carstvo, a opet ni u njoj nema posla. Mi strašne probleme imamo sa ekonomijom. Danas, nakon deset godina vlasti ove strukture, mi imamo 40.000 radnih mjesta manje nego kada su oni došli na vlast“, rekao je Ivanić i izrazio zabrinutost što stanovnici RS ne uviđaju da je to suštinski problem, a ne zaštita nacionalnih interesa.

Ivanić je izrazio nezadovoljstvo time što Savez za promjene često bespotrebno odgovara na prozivke aktuelne vlasti u RS i time stvara sliku da Milorad Dodik vlada situacijom, ali i iznio zabrinutost što u strukturama vlasti RS-a sve odluke, na svim nivoima donosi jedan čovjek.

Nikada nijedan političar u istoriji RS-a nije imao toliku vlast. Mi svi moramo da se zapitamo kuda to vodi. Šta će se desiti ako ga udari grom?“, rekao je Ivanić aludirajući da su institucije Srpske previše podređene volji Milorada Dodika.

Građane je zanimao stav člana Predsjedništva BiH o incidentima na proslavi tzv. akcije „Oluja“, a Ivanić je istakao da je buđenje povampirene ideologije fašizma u Hrvatskoj uslovljeno jačanjem uloge starih kadrova HDZ-a, kao i da je sve viđeno proizašlo iz nesigurnosti jednoga naroda.

Ljubiša Bukvić

15 Shares
15 Shares
Copy link