Početna  /  Ivanić: Samo Skupština Srpske može da odgodi referendum
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska Vijesti

Ivanić: Samo Skupština Srpske može da odgodi referendum

Odluku o eventualnom odgađanju referenduma u Republici Srpskoj može donijeti samo Skupština Republike Srpske, izjavio je danas član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić u intervjuu za “Dnevni avaz” i dodao da je za smirivanje tenzija neophodno učiniti prvi korak.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Ivanić je istakao i da je za “smirivanje podignutih tenzija u BiH neophodno učiniti prvi korak”, a o čemu je riječ, kaže da će se vidjeti narednih dana.

Komentarišući kako relaksirati situaciju i stanje podignutih tenzija u BiH i je li ona uslovljena i izbornom kampanjom, Ivanić navodi da ona jeste uticala na određen način, ali ne u potpunosti, prenosi HINA.

“Mislim da je referendum priča koja je nametnuta i da je bilo nepotrebno osporavanje 9. januara. Bila je to nepotrebna provokacija RS. Sva ova retorika nije vezana toliko za izbore, a to je ono što me brine, koliko su u pitanju suštinske razlike”, rekao je Ivanić

On je istakao da “nema BiH bez kompromisa. I zato svi koji prave politiku u smislu ‘ili sam ja pobjednik ili ništa’, najviše ruše BiH”.

Iz Brisela stižu pozitivne vijesti o mogućoj pozitivnoj ocjeni aplikacije za članstvo u EU.

Ivanić smatra da je BiH to zaslužila i nada se da će upitnik biti tema kojom ćemo se baviti narednih godinu i po dana, i da će nas odvojiti od nepotrebnih emotivnih sukoba oko stvari “za koje se zna da ne možemo imati isti stav”.

0 Shares
0 Shares
Copy link