Početna  /  Ivanić: Nikada neću dozvoliti reviziju tužbe protiv Srbije
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska Vijesti

Ivanić: Nikada neću dozvoliti reviziju tužbe protiv Srbije

SARAJEVO – Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da nikada neće dozvoliti reviziju presude u tužbi BiH protiv Srbije.

Mladen Ivanić (Foto: Moja Hercegovina)
Mladen Ivanić (Foto: Moja Hercegovina)

“Od eventualne revizije tužbe BiH protiv Srbije ne može i neće biti ništa, jer za takvu proceduru treba da bude donesena odluka Predsjedništva BiH, a ja kao srpski član Predsjedništva BiH neću za to glasati i apsolutno je nemoguće da se takva odluka donese mimo moje volje”, rekao je Ivanić.

On je naveo da bi se teorijski moglo desiti da bude preglasan na sjednici glasovima druga dva člana Predsjedništva BiH, ali u tom slučaju Ivanić kaže da bi pokrenuo vitalni nacionalni interes i zatražio zasjedanje Narodne skupštine Republike Srpske, od koje će, uvjeren je, dobiti bezrezervnu podršku, čime bi opet odluka Predsjedništva BiH donesena preglasavanjem bila onemogućena.

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović najavio je jučer da će, ako bude novih elemenata, a na osnovu prvostepene presude izrečene Radovanu Karadžiću, BiH pokrenuti reviziju postupka po tužbi protiv Srbije.

0 Shares
0 Shares
Copy link