Početna  /  Ivanić kandidat PDP-a i NDP-a za predsjednika Republike Srpske?
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska Vijesti

Ivanić kandidat PDP-a i NDP-a za predsjednika Republike Srpske?

Mladen Ivanić biće zajednički kandidat PDP-a i NDP-a za predsjednika Republike, tvrdi potpredsjednik Čavićeve partije Zdravko Krsmanović. Obje stranke pripremile su zajednički tim koji treba da osmisli zajednički nastup na izborima 2018.godine, a najznačajniji dio te priče je Ivanićeva kandidatura.

ivanic-mladen

“Njegov politički kapacitet je toliko politički ojačao, a takav je tip političara da neće napraviti grešku u naredne dvije godine. U ovom momentu on nema premca u Republici Srpskoj”, rekao je Zdravko Krsmanović, potpredsjednik NDP-a, prenosi “ATV”.

Mladen Ivanić, Branislav Borenović i Dragan Čavić i u ponedjeljak su u Banjaluci razgovarali o čvršćoj saradnji, ali iza zatvorenih vrata. Ivanić i Čavić nisu komentarisali navode Krsmanovića, dok je Borenović izjavio da će o toj temi razgovarati u narednim mjesecima.

“Mislim da je to neka vrsta i pohvale radu gospodina Ivanića. Mislim da Mladen Ivanić odlično radi svoj posao kao srpski član Predsjedništva i mi doživljavamo takve stavove gospodina Krsmanovića kao nešto što je vrlo afrimativno, pozitivno za naše unutrašnje odnose. U narednim mjesecima ćemo o tome razgovarati”, rekao je Borenović.

Krsmanović dalje tvrdi da bi PDP-u i NDP-u mogao da se pridruži i DNS koji je sada u vladajućoj koaliciji.

“I to će biti ta buduća politička snaga koja u ovom momentu  može biti alternativa SDS- u i SNSD-u. Jednostavno ovakva polarizacija SNSD-SDS zahtijeva da se formira politički centar. Mislim da će to biti PDP-NDP-DNS”, kazao je Krsmanović.