Početna  /  Istorijski uspjeh gatačkih džudista: Vidak Maljević najbolji mladi džudista u državi
Hercegovina Vijesti

Istorijski uspjeh gatačkih džudista: Vidak Maljević najbolji mladi džudista u državi

GACKO – Na prvenstvu BiH za mlađe pionire i kadete, koje je juče održano u Bihaću, prvo mjesto je osvojio Vidak Maljević iz Gacka.

dzudisti_gacko_1

Za zlatnu medalju u kategoriji do 60 kg se takmičilo 16 boraca, a ovom pobjedom Maljević je potvrdio da je jedan od najperspektivnijih mladih džudista u zemlji.

Ovo je, smatraju u klubu, istorijski uspjeh gatačkih džudista, jer su u oštroj konkurenciji između 40 najboljih klubova u BiH i preko 300 takmičara osvojili tri medalje: zlatnu, srebrnu i bronzanu.

Drugo mjesto u kategoriji preko 90 kg osvojio je Rastko Stojanović, čime je stekao pravo nastupa na Balkanskom prvenstvu, dok se bronzom okitio Luka Šuković koji se borio u kategoriji ispod 50 kg.

Iako je “Gacko” najmlađi džudo klub u BiH, za nešto vise od dvije godine koliko postoje, osvojili su 81 medalju na republičkim, državnim i međunarodnim takmičenjima.

Talenat, ali i stručni rad su, kažu u klubu, recept za pobjede. Ističu da sa malim, a budućim velikim džudistima, radi jedan od najboljih džudo stručnjaka u BiH, Jovo Samardžić, kao i trener Ilija Stanić.

Vidak Maljević
Vidak Maljević

Milanka Kovačević

0 Shares
0 Shares
Copy link