Početna  /  Ispraćena 91. generacija trebinjskih gimnazijalaca – svečani defile ulicama grada
Hercegovina Trebinje

Ispraćena 91. generacija trebinjskih gimnazijalaca – svečani defile ulicama grada

TREBINjE – Preko osamdeset maturanata trebinjske Gimnazije „Jovan Dučić“ večeras  proslavlja kraj srednjoškolskog obrazovanja. Svečani defile maturanata tradicionalno je krenuo ispred spomenika Jovana Dučića, a gimnazijalce su na putu do hotela „Leotar“, gdje je priređena maturska zabava, bodrili brojni građani.

Svečani defile trebinjskih gimnazijalaca (FOTO: Moja Hercegovina)
Svečani defile trebinjskih gimnazijalaca (FOTO: Moja Hercegovina)

Najbolji đaci 91. generacije od osnivanje trebinjske Gimnazije prothodno su položili cvijeće na spomenik pjesniku čije ime nosi ova obrazovna ustanova.

Ovogodišnja generacija je, prema riječima direktora Gimnazije „Jovan Dučić“ Dragoslava Banjka, jedna od boljih, budući da je iznjedrila dva vukovca.

„Nije to fraza, ali ovo je definitivno jedna od boljih generacija. Rijetke su generacije u kojima imamo više vukovaca i možemo da kažemo da je ova generacija veoma uspješna. Posebno me raduje što među njima ima učenika koji su se afirmisali kada su u pitanju razna takmičenja, na lokalnom, regionalnom, republičkom i međunarodnom nivou“, kazao je Banjak.

Dragoslav Banjak (FOTO: Moja Hercegovina)
Dragoslav Banjak (FOTO: Moja Hercegovina)

Za maturante ovo je kraj jednog, kako su kazali, lijepog životnog poglavlja, iz koga će nositi pregršt uspomena.

Večeras je posebno bio ponosan Marko Krstović, koji je najbolji đak u ovogodišnjoj generaciji. Njemu je zbog toga pripala čast da predvodi matursku kolonu. Kaže da mu je priznanje đaka generacije velika čast, jer se tako upisao u istoriju jedne znamenite ustanove kakva je trebinjska Gimnazija.

„Ovo je jedinstven osjećaj. Meni nije bilo teško prethodne četiri godine. Uz konstantan rad, nije bilo potrebno mnogo muke da bi se postigli ovakvi rezultati. Sada znam da je sve što sam prethodnih godina radio bilo vrijedno“, kaže Marko koji će iz srednje škole ponijeti mnogo lijepih uspomena, a na prvom mjestu sjećanje na matursku ekskurziju.

U Gimnaziji je kaže, naučio mnogo lekcija, a posebno je ponosan na one u kojima su ga profesori učili o tome kako biti dobar čovjek. Planira da nastavi školovanje na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

Marko Krstović sa partnerkom (FOTO: Moja Hercegovina)
Marko Krstović sa partnerkom (FOTO: Moja Hercegovina)

Pogledajte kako su izgledali trebinjski gimnazijalci:

Nikolija Bjelica

371 Shares
371 Shares
371 Shares
Copy link