Nedjelja, 19.01.2020
More
  Početna Vijesti

  ISIS preuzeo odgovornost za Nicu, pet osoba uhapšeno

  Podijeli:

  Pet osoba je uhapšeno zbog sumnje da su povezane sa vozačem kamiona koji je ubio najmanje 84 osobe na promenadi u Nici, javlja BBC.

  Izvor: REUTERS/Eric Gaillard
  Izvor: REUTERS/Eric Gaillard

  Drugih detalja o tome ko su uhapšeni za sada nema. Mediji javljaju da je jedna osoba uhapšena juče, a ostali jutros.

  Džihadisti ISIS-a izdali su obavještenje u kojem su preuzeli odgovornost za napad u kojem su ubijene 84 osoba a više od 200 povrijeđeno.

  Novinska agencija Amak, bliska Islamskoj državi, javila je da je napadač “vojnik” te organizacije. Citirajući “bezbednosni izvor” Islamske države, Amak prenosi da je napadač “izveo operaciju odgovarajući na pozive da napadne građane koalicionih zemalja koje se bore protiv” te ekstremističke grupe.

  Napadač Muhamed Lauej Bulele je rođen u Tunisu, gdje nije bio poslednjih nekoliko godina. Izbor iz službi bezbednosti Tunisa rekao je za Rojters da Bulel nije bio poznat vlastima po radikalnim ili islamističkim pogledima.

  Francuski premijer Manuel Vals ranije je izjavio da je napadač Muhamed Lauej Bulele po svemu sudeći, bio povezan sa radikalnim islamističkim krugovima. Vals je rekao da se najverovatnije radi o terorističkom napadu, kao i da će istraga utvrditi da li postoji veza između napadača i terorističkih organizacija.

  Vozač kamiona u četvrtak uveče je usmrtio najmanje 84 osoba, uključujući i desetoro dece, na prometnom šetalištu u Nici, a potom je stradao u obračunu sa policijom.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI