Nedjelja, 26.01.2020
More

  Inicijativa za izgradnju brzog puta Sarajevo – Beograd

  Podijeli:

  Ministri komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko rekao je danas u Sarajevu da je pokrenuta inicijativa za izgradnju brzog puta Sarajevo – Beograd.

  mihajlovic_put

  Jusko je rekao da su inicijatori bili ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, te trgovine, turizma i telekomuniakcija Srbije Rasim Ljajić.

  “Nakon sastanka koji su uvaženi ministri imali u Turskoj, preneseno nam je da su turski investitori spremni na finansiranje projekta brzog puta Sarajevo – Beograd”, rekao je Jusko na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zoranom Mihajlović.

  Jusko je rekao da su oba ministarstva zainteresovana za povezivanje BiH i Srbije, posebno brzim putom.

  “U narednom periodu definisaćemo rutu”, rekao je Jusko, koji nije mogao da precizira do kada bi ovaj put bio izgrađen.

  Mihajlović je potvrdila želju i spremnost Srbije da se izgradi brzi put Beograd – Sarajevo.

  “Nismo još sigurni koja je idealna ruta”, rekla je Mihajlovićeva, navodeći da je za Srbiju to ruta od Obrenovca do Višegrada, dok je do BiH da definiše svoj dio rute.

  Ona je dodala da je danas dogovoreno formiranje zajedničke radne grupe između dva ministarstva, koja će precizirati koja je tehnička dokumentacija potrebna i kako finansirati izgradnju puta.

  “Regionalno povezivanje nije samo pitanje razvoja ekonomije nego i stabilnosti svake vrste”, zaključila je Mihajlović.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI