Početna  /  Imena do sada uhapšenih u akciji ”VAR”
Istrage

Imena do sada uhapšenih u akciji ”VAR”

N1 donosi imena do sada uhapšenih u akciji ''VAR''

Ukupno 12 osoba do sada je uhapšeno u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine, a u vezi s navodnim namještanjem fudbalskih utakmica u Prvoj ligi Federacije BiH.

Kako saznajemo, određene osobe uhapšene su na području Cazina kao i Sarajeva. Pretresi su vršeni na nekoliko lokacija, između ostalih u Novom Travniku, Šamcu i Orašju.

Nezvanično saznajemo da su uhapšeni: Ilija Živković, Salem Prolić, Vladimir Dominković, Irfan Durić, Haris Poprženović, Mirza Kazlagić, Kenan Bajraktarević, Ante Bilješko, Fuad Zahirović, Marko Brezović, Mario Grgić i Anto Kobaš.

Podsjećamo, iz državnog Tužilaštva saopšteno je da po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA, vrše lišenja slobode i pretrese nekoliko osoba osumnjičenih za kaznena djela organiziranog kriminala, primanja dara i drugih oblika koristi i zlouporabe položaja ili ovlasti, saopćeno je danas iz Tužiteljstva.

Nakon hapšenja, oglasio se i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine naglasivši da je ovakvim radnjama fudbalu u BiH pričinjena nemjerljiva šteta.

7 Shares
7 Shares
Copy link