Početna  /  Igra brojki: nevjerovatni podaci PU Banjaluka! Procjena policije napravljena prije nego se protest održao?!
Izdvajamo Republika Srpska

Igra brojki: nevjerovatni podaci PU Banjaluka! Procjena policije napravljena prije nego se protest održao?!

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da je na protestnom okupljanju građana, večeras u Banjaluci, bilo 2 500 ljudi. Podaci koje je Gerila info dobila od policije u toku protesta, nezvanično, govore da je na trgu bilo oko 30 000 ljudi.

Policijska uprava Banjaluka danas se nije oglašavala povodom najavljenog protesta građana i opozicije. Sinoć su, međutim, saopštili kako se u Banjaluci okupilo oko 2500 ljudi. Što je daleko od istine. Da se na trgu okupio isti broj ljudi objavio je i ATV, glasilo blisko SNSD-u. ATV se pozvao na fotografiju snimljenu iz restorana Agape.

Izvor Gerila info iz MUP RS tvrdi da je procjena broja okupljenih građana namjerno umanjena i to drastično.

Policija ima mjerila a to je da se na obilježenom kvadratu na fotografiji nalazi 12 000 ljudi. Večeras u Banjaluci je bilo minimum još toliko”, objašnjava naš izvor iz MUP RS.

Na društvenim mrežama su objavljene brojne fotografije i video snimci na kojima se vidi da je procjena policije neozbiljna i neistinita. Gerila info saznaje da je takva procjena policije napravljena još ujutro prije održavanja protesta i bilo kakvog okupljanja. Takva procjena unaprijed je, tvrde izvori Gerila info, donesena u kabinetu direktora Policije.

Policijska uprava Banjaluka danas je odbijala da se oglasi povodom informacija da je zabranjena šetnja građana kroz grad. Miloš Brkić, načelnik banjalučke Policijske uprave rekao je, za Gerilu, da će se policija obratiti javnosti kada bude bilo potrebe za tim. Obratili su se saopštenjem da je na skupu u Banjaluci bilo 2500 građana. Nije bilo potrebe ni za takvim saopštenjem.

Izvor: Gerila

 

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap