Početna  /  Ibran Mustafić svjedok Nasera Orića: "Sve priče o Srebrenici su laž i prevara"
Bosna i Hercegovina

Ibran Mustafić svjedok Nasera Orića: “Sve priče o Srebrenici su laž i prevara”

“Majke Srebrenice su pantljičare, a sve priče o Srebrenici su laži i prevara”, rekao je Ibran Mustafić svjedok Tužilaštva BiH u procesu protiv Nasera Orića, nakon što je istjeran iz sudnice i prije početka svjedočenja. Mustafić je ovo izjavio usred Sarajeva pred većinom domaćih medija.

oric_sudjene

“Ja sam došao na ovaj sud da branim čast nevine djece od ovih pantljičara koje su se ovdje okupile, jednostavno, od onih koji su se predstavili kao heroji Srebrenice, a oni su ustvari heroji obmane Srebrenice”, rekao je Mustafić.

On je rekao da Sud BiH ne dozvoljava istinu i da je očito da se radi o montiranom procesu.

“Došao sam u Sarajevo da otvorim `Pandorinu kutiju` i da cijela javnost zna da je Srebrenica prodata. Haos je izrežiran u kuhinji Međunarodne zajednice, a Alija Izetbegović je bio saučesnik zločina zajedno sa mafijom iz Srebrenice na čelu sa Naserom Orićem”, jasan je Mustafić.

Ibran Mustafić je za vrijeme rata bio predsjednik izvršnog odbora SO Srebrenice i autor je knjige “Planirani haos” u kojoj govori o
umješanosti bošnjačkog političkog vrha u Srebrenici tokom rata u BiH, te zloupotrebi civila u ratne svrhe.

Mustafić tvrdi da je žrtvovan jedan narod u cilju zadobijanja svjetske pažnje, te je Srebrenica projekat Međunarodne zajednice.

On je naveo i da je najmanje između 500 i 1.000 Bošnjaka iz Srebrenice ubijeno od strane svojih sunarodnika tokom proboja ka Tuzli, jula 1995. godine, zato što su postojali spiskovi onih koji “ni po koju cijenu ne smiju živi da se dokopaju slobode”.

Nakon ovog incidenta u Sudu BiH i njegovog pokušaja diskvalifikovanja tezom “psihičke neuračunjivosti” Mustafić kaže da očekuje zaštitu policije, ali i cjelokupne javnosti.

1.1K Shares
1.1K Shares
1.1K Shares
Copy link