Početna  /  I ovo je BiH: Odbili ga na konkursu jer je imao 240, a ne 180 ECTS bodova
Federacija BiH Izdvajamo

I ovo je BiH: Odbili ga na konkursu jer je imao 240, a ne 180 ECTS bodova

Šemsudin Abdić iz Bužima (Unsko – sanski kanton) našao se u neobranom grožđu, kada je 20.7.2020. dobio obavještenje da je izbačen iz daljnje konkursne procedure za prijem u radni odnos na mjesto Stručnog saradnika za poslove informisanja i poslove Upravnog odbora u Zavodu zdravstvenog osiguranja Unsko – sanskog kantona.

U obrazloženju Komisije za sprovođenje procedure po javnom oglasu za za prijem u radni odnos na navedenu poziciju, navodi se da Abdić ima završen četvorogodišnji, a ne traženi trogodišnji studij.

“Pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji poslova i radnih zadataka u Zavodu zdravstvenog osiguranja Unsko – sanskog kantona na radno mjesto Stručni saradnik za poslove informisanja i poslove Upravnog odbora kao poseba uslov za potrebnu stručnu spremu predviđeno je samo 180 ECTS bodova (trogodišnji studij). U Vašoj prijavi kao dokazo ispunjavanju uslova dostavili ste diplomu visoke stručne spreme 240 ECTS bodova, te se prijava kao takva neće uzeti u razmatranje u daljnoj konkursnoj proceduri“, piše u zvaničnom obrazloženju Komisije.

Posebno je zanimljiva objava na Fejsbuk stranici “Bihać i Bišćani – Sve dobro i loše u našem gradu”, gdje su se još ranije objavila imena i fotografije ljudi koji bi trebalo da budu zaposleni u ZZO USK, a kadrovi su stranke ASDA. Na stranici se navodi i da je jedan od “glavnih favorita” za dobijanje posla rodica predsjednice Kantonalnog suda Nejra Nadarević.

Autor: Stefan Blagić

3 Shares
3 Shares
Copy link