Početna  /  Hypo banka generalni sponzor konferencije: „Investicijski potencijal društava za osiguranje – šansa za razvoj zemalja regiona“
Bosna i Hercegovina

Hypo banka generalni sponzor konferencije: „Investicijski potencijal društava za osiguranje – šansa za razvoj zemalja regiona“

BANJALUKA – Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka generalni je sponzor predstojeće konferencije „Investicijski potencijal društava za osiguranje – šansa za razvoj zemalja regiona“, koju organizuje Centar za unapređenje tržišta osiguranja i finansijskih usluga – COFUS u saradnji sa Agencijom za osiguranje Republike Srpske.

Babic_i_Stupar_Hypo
Goran Babić i Darko Stupar

Glavni fokus konferencije biće na širenju znanja o značaju uloge društava za osiguranje kao institucionalnih investitora u zemljama regiona, potrebe jačanja te uloge, posebno kroz dodatno uređivanje regulativnih pravila i procedura.

„Društva za osiguranje, kao sastavni dio finansijske industrije nesumnjivo mogu dati mnogo veći doprinos u investiciono-razvojnom segmentu kompletne privrede, nego što je to sada slučaj. Da bi se doprinos povećao, potrebno je nastaviti širenje i jačanje kanala prodaje proizvoda osiguranja, a jedan od njih jeste svakako i bankokanal prodaje, čime se doprinosi daljem rastu premije osiguranja. Ujedno, neophodno je intenzivirati edukativne procese, kako bi se značaj osiguranja još više približio kako privrednoj zajednici, tako i običnim građanima“, rekao je Darko Stupar, predsjednik Uprave COFUS-a i glavni moderator konferencije.

Hypo banka je među prvim bankarskim institucijama u Republici Srpskoj koja je prepoznala potencijal domaćeg tržišta osiguranja uvodeći posebno odjeljenje u svoje poslovanje putem kojeg se vrše poslovi posredovanja u imovinskom, životnom osiguranju te osiguranju paketa transakcionih računa, kredita, i drugih bankarskih proizvoda. Na ovaj način banka je omogućila svojim klijentima da na jednom mjestu završe kompletan posao po dosta povoljnim cijenama, a bez dodatnog odlaska u osiguravajuću kuću.

Hypo banka, kao bankarski lider na polju posredovanja u osiguranju, drugu godinu zaredom obezbjeđuje generalno sponzorstvo stručnih konferencija koje se bave osiguranjem.

“Smatramo da je od izuzetnog značaja da regulatori, osiguravajuća i privredna društva zajedno sa akademskom zajednicom rade na unapređenju ove industrije upravo kroz ovaj tip stručnih konferencija.”, izjavio je Goran Babić, direktor Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka.

Organizatori konferencije očekuju oko 100 učesnika, a među njima i predstavnike osiguravajućih društava iz BiH i regiona, te predstavnike privrede, akademske zajednice i druge.

Konferencija će se održati 30.10.2015. godine sa početkom u 11:00 časova, u kongresnoj sali „Hotela Jelena“ u Banjoj Luci, na adresi Jovana Dučića 25.