Početna  /  Huligani koji su tukli narod u Šapcu došli u „škodama“ SNS službenika! Protesti protiv Rio Tinta nastavljeni i danas
Izdvajamo Srbija

Huligani koji su tukli narod u Šapcu došli u „škodama“ SNS službenika! Protesti protiv Rio Tinta nastavljeni i danas

Građani Srbije su juče nezadovoljni usvajanjem izmjena zakona o referendumu i eksproprijaciji blokirali puteve širom Srbije. Tom prilikom batinaši SNS nasrtali su na goloruki narod, a u Šapcu je bilo najdramatičnije.

Izvjesni Čeda Srnić iz Bogosavaca krenuo je juče čekićem na okupljene građane u Šapcu i to pošto je naprednjak Nebojša Stojičević Jarin na okupljene Šapčane krenuo bagerom.

Interesanto je to da su svi huligani koji su tukli građane na proteste došli sa crnim zatamljenim automobilima „Škoda Superb“ modelima, godišta od 2019/21.

Ta vozila koriste samo državni i opštinski SNS službenici.

Na jednoj od fotografija koje su objavljene na društvenim mrežama vidi se da je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, automobilom marke „Škod  Superb“ registarskih oznaka BG 2090 NS prije nekoliko dana posjetio Drinsku ulicu u Majuru, selu nedaleko od Šapca, da bi se isti automobil juče zatekao na blokadi šabačkog mosta.

Podsjetimo, u Šapcu je juče tokom protesta bilo nekoliko incidenata, a jedan od njih se dogodio kada je grupa maskiranih mladića, sa kapuljačama na glavama, naoružanih držaljama za poljoprivredne alatke nasrnula na demonstrante.  Oni su udarali ljude, bez ikakvog razloga, samo zato što nisu htjeli da se sklone sa mosta.

Batinaši su se zalijetali na ljude i nemilosrdno su ih tukli drvenim motkama, iako im ovi u početku nisu pružali otpor niti im uopšte uzvraćali.

U Srbiji su i danas protesti u pojedinim gradovima, a najmnogoljudniji skup dešava se u Beogradu, na Terazijama. Zanimljivo je bilo na magistralnom putu Beograd – Mladenovac – Kragujevac, gdje su dovitljivi građani odlučili da blokiraju put tako što će naizmjenično prelaziti ulicu na pješačkom prelazu.

Veliki broj građana Srbije odlučio se na protest protiv najave ulaska australijske firme Rio Tinto na prostor Srbije čime bi u velikoj mjeri došlo do ekološke katastrofe ogromnih razmjera.

Izvor: Nova S 

 

4 Shares
4 Shares
Copy link