Hrvatski roditelji uznemireni: Kolinda djeci dijelila srpske čokoladice

Jedan od roditelja djeteta ogorčen je pisao na fejsbuku kako je njegovo dijete u vrtiću koji je posjetila predsjednica Hrvatske kao poklon od nje dobilo čokoladicu porijeklom iz Srbije.
kolinda_zastava

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović tokom boravka u Dubrovniku povodom Dana dubrovačkih branitelja susrela se i s djecom jednog dubrovačkog vrtića. Jedan od roditelja djeteta ogorčen je pisao na fejsbuku kako je njegovo dijete u vrtiću koji je posjetila predsjednica kao poklon od nje dobilo čokoladicu porijeklom iz Srbije.

“Morao sam ovo staviti da vidite u kakvoj državi živimo, bio je njegov vrtić na prijemu kod Kolinde i ovo je dobio iz njenih ruku, njeznu sliku i čokoladu iz Srbije”, rekao je uznemireni otac i upitao da li je ovo žalosno i to na Dan dubrovačkih branitelja uz sarkastični komentar – bravo.

Ko je nagovorio predsjednicu da deli srpske proizvode po vrtiću nije poznato, niti bi trebao biti problem. Ipak, razumljivo je kako postoji dovoljno hrvatskih čokoladica koje se moglo dijeliti djeci u slučaju kad je u pitanju protokolarno događanje ovakvog nivoa, posebno ako u njemu učetsvuje predsjednica države, piše Dubrovački dnevnik.

Reakcije roditelja dodatno je pojačao dan u kojem se Dubrovnik prisjeća najtežih stradanja i trenutaka svoje novije istorije zbog srbo-četničke agresije na dan, kada je Dubrovnik imao najviše civilnih i vojnih žrtava i kada je drastićno stradala spomenička baština, navodi Dubrovački dnevnik.

Tagovi:
Autor