Početna  /  Holanđani pomažu izgradnju puta Nevesinje-Berkovići
Hercegovina nevesinje

Holanđani pomažu izgradnju puta Nevesinje-Berkovići

NEVESINJE – Predstavnici holandske razvojne agencije “ORIO” i Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske” razgovarali su danas u Nevesinju sa načelnikom opštine Milenkom Avdalovićem o projektu izgradnje 15,3 kilometara regionalnog puta Nevesinje-Berkovići, a nagovješteno da se potpisivanje ovog aranžmana vrijednog 20 miliona maraka može očekivati do kraja ljeta.

Predstavnici "ORIO"-a na sastanku u Nevesinju (FOTO: Opština Nevesinje)
Predstavnici “ORIO”-a na sastanku u Nevesinju (FOTO: Opština Nevesinje)

Piter de Jong i Šarlot Svart, predstavnici holandske razvojne agencije “ORIO”, istim povodom održali su sastanke sa predstavnicima Ministarstva finansija i trezora BiH i Ministarstva finansija Republike Srpske. Precizirano je da će “ORIO” učestvovati sa grantom od 3 miliona evra, što je 30 odsto vrijednosti projekta, dok će ostatak finansirati Vlada Republike Srpske, potvrdio je na današnjem sastanku Vedran Pjanić ispred “Puteva Republike Srpske”. Pjanić je istakao da će izgradnja trajati tri godine, a da se u međuvremenu moraju regulisati imovinsko-pravni odnosi čije će troškove snositi Vlada RS, saopšteno je iz opštine Nevesinje.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović rekao je da će opština pružiti maksimalnu podršku u administrativnim procedurama imajući u vidu strategijski značaj puta za stanovništvo ove dvije opštine. Avdalović smatra da će ovaj projekat, uz već započete energetske i infrastrukturne projekte, poboljšati uslove života u Nevesinju i otvoriti nove mogućnosti za razvoj turizma.

105 Shares
105 Shares
105 Shares
Copy link