Hladno, popodne slabljenje i prestanak padavina

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno i hladno sa snijegom, uz najvišu dnevnu temperaturu do dva stepena Celzijusovih.

Ilustracija

Јutros je oblačno i hladno sa snijegom, a na krajnjem jugu sa kišom i susnježicom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U nižim krajevima doći će do formiranja sniježnog pokrivača od dva do 10 centimetara, a na planinama će pasti oko 20 centimetara novog snijega.

Popodne padavine postepeno slabe i prestaju na sjeveru i zapadu gdje će u noći doći do razvedravanja uz vrlo hladno vrijeme. Na jugu i istoku padavine prestaju tokom noći.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus četiri do dva, na jugu do sedam stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab sjeverni i sjeverozapadni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura jutros u 8.00 časova: Bjelašnica minus jedanaest stepeni Celzijusovih, Han Pijesak minus šest, Kalinovik minus pet, Sokolac, Kneževo i Manjača minus četiri, Nevesinje i Mrkonjić Grad minus tri, Krupa na Uni, Šipovo, Gacko, Sarajevo, Ribnik, Istočno Sarajevo, Tuzla i Bugojno minus dva, Banjaluka, Kotor Varoš, Krupa na Vrbasu i Livno minus jedan, Srbac, Doboj, Novi Grad, Foča, Srebrenica, Bijeljina, Zvornik i Brod nula, Bileća dva, Mostar tri, a Trebinje četiri stepena Celzijusovih.

Visina snijega jutros u 8.00 časova: Gacko 30 centimetara, Kalinovik i Han Pijesak 28, Sokolac 25, Rudo 24, Srebrenica 23, Nevesinje 16, Foča 11, Bijeljina sedam, Mrkonjić Grad šest, Zvornik i Šipovo četiri, Ribnik tri, Novi Grad, , Banjaluka i Doboj dva, a Krupa na Uni i Srbac jedan centimetar.

Autor