Početna  /  Hju Džekmen: Šta sam naučio od Novaka Đokovića
Teme i komentari

Hju Džekmen: Šta sam naučio od Novaka Đokovića

“Da budem iskren, Novak me je inspirisao. Nedavno sam počeo opet sa časovima glume! O čemu sam ja mislio? Samo zato što glumim 20 godina i četiri godine sam se obučavao za to, da mi ne treba učitelj?”, rekao je popularni glumac.

Hju-Dzekmen---profimedia-0320991165

Upoznali smo ga u romantičnoj komediji “Kejt i Leopold”, mada je već tada bio Volverin iz čuvene franšize X-Men. Pa ipak, nije samo zbog svojih raznovrsnih uloga Australijanac Hju Džekmen (rođen 1968. godine) jedan od najpoznatijih i najvoljenijih glumaca na svijetu. Pa nisu to ni čuvene, prestižne nagrade “Toni” (za predstavu “The Boy from Oz” na Brodveju) ni “Gremi”, pa ni to što je vodio 81. djodelu nagrada Američke filmske akademije – “Oskar” – 2009. godine.

U Džekmenovom CV-ju stoje takvi hitovi kao što su “Prestiž”, “Australija” i “Jadnici”, po epskom romanu Viktora Igoa, u kojem glumi Žana Valžana.

Ali visoki Australijanac je mnogo više od toga. Kada je 1999. godine putovao u Etiopiju, upoznao je mladog farmera, na plantažama kafe, po imenu Dukale, koji je pokušavao da izdigne svoju porodicu iz siromaštva. Inspirisan njegovom pričom, Džekmen je 2011. pokrenuo projekat pod nazivom Laughing Man Coffee, ne bi li pomogao zemljoradnicima iz država u razvoju da prodaju svoja dobra u Americi i drugdje na zapadu. Džekmen se odriče svake zarade sa snimanja zarad fondacije Laughing Man, koja podržava i druge preduzetnike i edukativne programe širom svijeta. Sve to uspio je boreći se sa kancerom kože…

“Da budem iskren, Novak me je inspirisao. Nedavno sam počeo opet sa časovima glume! O čemu sam ja mislio? Samo zato što glumim 20 godina i četiri godine sam se obučavao za to, da mi ne treba učitelj? Kako arogantna pretpostavka! Tako da sad radim sa jednim. Najveći dar kada si glumac jeste prilika da učiš o sebi, o drugim ljudima, da stičeš različite vještine. Nijedna dva dana nisu ista. Jeste, dugo se radi i posao je težak, ali ja vidim to kao veliki blagoslov. Nikada, baš nikada mi nije dosadno. Uvek učim, izazivam i guram sebe”, rekao je.

Kakav je glumac, takav je i filantrop, a takav je bio i u ekskluzivnom intervjuu za Original – jednostavno drugačiji. Džekmen je, za razliku od mnogih drugih zvijezda, govorio otvoreno o svojim nadama, strahovanjima i djeci koju su usvojili supruga Deb i on.

“Odlazak u Los Anđeles je dobra stvar. Tamo ima daleko više prilika. No, ja uvek kažem: uzmite povratnu kartu i ostavite sve opcije otvorene kod kuće. Ako možete da glumite i u Holivudu i u domovini, to je odlično”, rekao je Džekmen u prvom intervjuu za srpske medije, u kojem je govorio o strahovima, nadanjima, borbi, o tome zašto je usvojio decu i zašto ponovo ide na časove glume..

0 Shares
0 Shares
Copy link