Početna  /  Hercegovina okovana snijegom – putne službe na terenu (FOTO)
Hercegovina Vijesti

Hercegovina okovana snijegom – putne službe na terenu (FOTO)

ISTOČNA HERCEGOVINA – Hercegovina je danas okovana snijegom. Jedino nije obijelilo u Trebinju i Ljubinju, gdje pada kiša, dok su ostale hercegovačke opštine prekrivene snježnim pokrivačem.

snijeg-hercegovina-mh

Iz preduzeća „Hercegovina putevi“ za Moju Hercegovinu su kazali da snijeg i dalje pada, te da su ekipe ovog preduzeća na terenu i da redovno čiste i posipaju regionalne i magistralne puteve.

Kako su nam kazali, sve dionice puta su prohodne. Jedini zastoj u popodnevnim časovima bio je u predjelu Meke Grude gdje se desila saobraćajna nesreća.

Iz “Hercegovina puteva” vozače upozoravaju da voze oprezno i podjećaju na zakonsku obavezu posjedovanje zimske opreme.

Na magistralnim i regionalnim putevima na području opštine Foča po kolovozima ima ugaženog snijega i saobraćaj se odvija usporeno, ali bez zastoja i većih teškoća. Visina snijega u Foči je oko pet centimetara.

Trenutna temperatura u Trebinju je dva stepena Celzijusa i pada kiša. U Bileći je temperatura manja za jedan stepen, dok je ista temperatura i u Ljubinju.

U Gacku, koje je zavejano snijegom, trenutno je -3 stepena, dok se u Nevesinju živa na termometru spustila jedan stepen niže nego u Gacku. Berkovići trenutno mjere 0 stepeni Celzijusovih.

Pogledajte kako danas izgleda Hercegovina kroz fotografije čitalaca portala „Moja Hercegovina“.

Bileća

Berkovići

Gacko

Nevesinje

Foto: Facebook stranica ''Nevesinje''
Foto: Facebook stranica ”Nevesinje”

 

308 Shares
308 Shares
308 Shares
Copy link