Početna  /  Grujičić: Srebrenica je na pozitivnoj nuli, bez dugovanja
Bosna i Hercegovina Republika Srpska Vijesti

Grujičić: Srebrenica je na pozitivnoj nuli, bez dugovanja

Mladen Grujičić, novi načelnik Srebrenice nakon sastanka sa Miloradom Dodikom odgovarao je na pitanja novinara oko Banje Guber te aktuelnog stanja u opštini.

grujicic_mladen1
N1

“Pitanja Banje smo se dotakli. Ovakvo stanje ne odgovara ni investitorima, ni građanima. Pregovaramo, razgovaramo sa svim akterima. Želimo da nađemo najbolja rješenja, i da Banja krene sa radom”, kazao je.

Milorad Dodik na isto pitanje kazao je da Banja Guber treba cjelovito rješenje, jer je u proteklih nekoliko godina bilo previše mešetara. Smatra da lokalni čelnici trebaju pozvati sve aktere da se rješava pitanje Banje Guber.

Grujičić je u međuvremenu još kazao da je raspravljano i pitanje rebalansa budžeta Opštine Srebrenica.

“Biće samo ono što je prioritet, da se što prije konstituiše multietnička vlast – kako bi mogli usvojiti operativni plan, koji je kvaliteten i ide na dobrobit svih građana”, izjavio je.

Kaže da nije stigao prečešljati budžet i vidjeti šta mu je ostavio prethodnik, Ćamil Duraković, ali: “Općina nema dugovanja i na pozitivnoj je nuli. Sredstava ima za ona potraživanja koja su neophodna. Stanje je među boljima što se Republike Srpske tiče”, zaključio je.

0 Shares
0 Shares
Copy link