Početna  /  Grujičić: Pobijedio sam Durakovića pošteno
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Grujičić: Pobijedio sam Durakovića pošteno

Mladen Grujičić, srpski kandidat za načelnika Srebrenice, o izbornoj rašomonijadi: Ukoliko se bude radilo po zakonu, CIK BiH samo će da potvrdi da sam ja pobijedio

durakovic_i_grujicic

Centralna izborna komisija BiH danas će ponovo prebrojati nekoliko stotina glasova sa pet biračkih mesta u Srebrenici, a po zahtjevu Ćamila Durakovića i SDA. Ukoliko se bude radilo po zakonu, CIK BiH samo će da potvrdi da sam ja pobijedio za načelnika Srebrenice, kaže za Mladen Grujičić, kandidat srpskih stranaka za načelnika Srebrenice. – Na tim mjestima osvojio sam oko 400 glasova i očekujem da CIK BiH potvrdi taj rezultat – kaže Grujičić.

On dalje navodi da ukoliko CIK BiH pokaže drugačije rezultate od onih koji su već i potvrđeni, onda se radi o klasičnoj krađi.

– Neću ići u Sarajevo da prisustvujem ponovnom brojanju glasova. Tamo će biti predstavnici srpskih stranaka koji su nadgledali brojanje i u Srebrenici. Nemamo šta da krijemo. Pobedio sam Durakovića pošteno na izborima, a on sada pokušava na sve načine da to poništi – ističe Grujičić.

Grujičić je dobio 3.980 glasova a Duraković 1.742 glasa. Zabunu od proglašavanja rezulata u Srebrenici unose SDA i Duraković koji uporno potenciraju da će iz inostranstva još doći oko 3.300 glasova i da će oni biti za Durakovića. Ali, iz srpskih stranaka kažu da će iz inostranstva doći maksimalno oko 2.000 glasova i da Duraković nema šanse da pobijedi.

0 Shares
0 Shares
Copy link