Početna  /  Gradska Skupština odobrila: Kusturica gradi “Multipleks bioskop” u Trebinju
Hercegovina Trebinje

Gradska Skupština odobrila: Kusturica gradi “Multipleks bioskop” u Trebinju

TREBINjE – Odbornici Skupštine grada Trebinja prihvatili su danas pismo namjere privrednog društva “Lotika” iz Višegrada, čiji je direktor filmski režiser Emir Kusturica, da pod desetogodišnji ugovor uzme bioskop u Kulturnom centru u Trebinju, a u planu je i izgradnja još dvije kino sale, što će zajedno činiti “Multipleks bioskop grada Trebinja”.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

U pismu namjere navodi se da bi Kusturica preuzeo bioskop Kulturnog centra, a da u izgradnju nove dvije sale sa opremom uloži oko 1.200.000 konvertibilnih maraka.

Prema riječima gradonačelnika Trebinja Luke Petrovića, u pitanju je javno-privatno partnerstvo, a prvi korak je usvajanjem pisma namjere već načinjen. U narednom periodu, nakon sprovedenih procedura, Kulturni centar i „Lotika“ će potpisati, kako je Petrović kazao, poslovni aranžman.

Kusturica bi, ako sve bude provedeno po planu, multipleks nakon korištenja „vratio“ gradu Trebinju na trajno korištenje, ukoliko desetoodišnji ugovor ne bude produžen.

U pismu namjere se navodi da će biti zaposlen i jedan novi radnik, dok bi higijenu objekta održavali radnici Kulturnog centra.

Prihod od ulaznica raspoređivao bi se u omjeru dvije trećine privrednom društvu “Lotika”, a jedna trećina Kulturnom centru.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović kaže da u narednim godinama očekuje samo benefit kada je u pitanju Kulturni centar.

„Ta bioskopska sala će biti na raspolaganju Gradu Trebinju u bilo kom trenutku do 16 časova svaki dan. Ako imamo neke sadržaje mi nećemo plaćati nikakve naknade za korištenje. Trebamo podržati potpisivanje, da kažemo, međusobnih odnosa između Lotike i Grada Trebinja, prvenstveno u fazi obezbjeđenja sredstava za izgradnju i opremanje Multipleks bioskopa, izrade projektne dokumentacije, obezbjeđivanje odgovarajućih odobrenja za izgradnju, prije svega zemljište. Lotika bi odmah krenula u izgradnju ovoga i mislim da je rok 90 dana da se ovo sve spakuje i Multipleks bude u funkciji“, naveo je Petrović.

Kusturica je ranije istakao namjeru da, osim u Višegradu i Trebinju, oživi bioskope u Foči i Bileći.

Nikolija Bjelica

0 Shares
0 Shares
Copy link