Početna  /  Građani Stoca traže odgovornost za napad na četvoricu mladića!
Hercegovina

Građani Stoca traže odgovornost za napad na četvoricu mladića!

Foto: Klix
Građani Stoca su povodom brutalnog napada na četvoricu mladića koji se dogodio prije tri noći u naselju Masline protestnim okupljanjem zatražili rasvjetljavanje nemilih događanja i odgovornost za napad koji se dogodio.

Stotinjak građana okupilo se ispred Prve osnovne škole kako bi iskazalo zabrinutost zbog novonastale situacije i događaja koji je potresao BiH.

Pod sloganom “Stolac protiv nasilja” oni protestnom šetnjom gradskim ulicama izražavaju nezadovoljstvo, te traže aktivnije uključivanje nadležnih kako bi se slučaj rasvijetlio i poduzele potrebne mjera da se nemile scene ne ponavljaju.

“Ovim mirnim protestom želimo skrenuti pažnju nadležnim institucijama na važnost sprečavanja sličnih incidenata u budućnosti. Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona da hitno pronađe počinioce ovih nedjela i javno ih imenuje. Također, apelujemo na Tužilaštvo HNK da potom promptno pokrene procesuiranje počinilaca.

Nedostatak akcije i transparentnosti u radu Tužilaštva predstavlja ozbiljan problem, a zataškavanje sličnih događaja i nekažnjavanje krivaca narušava povjerenje građana u pravosudni sistem”, poruka je neformalne grupe građana koja je pozvala zabrinute stanovnika Stoca da se pridruže samoinicijativno ovom okupljanju.

Foto: Klix

Novinar Nermin Bise kaže kako je današnje okupljanje u Stocu zbog momaka iz tog grada koji su brutalno pretučeni i da građani vjeruju u organe vlasti, te se nadaju ravjetljavanju slučaja.

Nurfeta Begović nam kaže kako je džaba šetati ako tužilaštvo i nadležne službe ne poduzme potrebne mjere, kako se nemili događaji ne bi ponovili.

Salmir Kaplan kaže kako je policija uradila svoje i da je sad tužilaštvo na potezu.

“Do sada su štitili ultrase ali sad očekujemo da bude drugačije”, kaže Kaplan za Klix.ba.

Podsjetimo, MUP HNK je jučer objavio da se napad na četvoricu mladića iz Stoca M.A. (20), E.G. (21), D.B. (22) i F.B. (18),dogodio u noći sa subote na nedjelje oko 00.10 sati,kad su ih napadači prvo vozilom stjerali s ceste, a onda ih 10 udaralo bejzbol palicama.

Žrtvama brutalnog napada je ukazana pomoć u DZ Stolac, nakon čega je D.B. upućen na CUM Mostar, dok su E.G., M.A, i F.B. upućeni u RMC dr. Safet Mujić Mostar.

Izvor: Klix

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap