Grad Trebinje nagrađuje najbolje studente

Grad Trebinje finansiraće ekskurziju u Slovačku za 29 studenata iz Trebinja, koji su postigli izuzetne uspjehe tokom studiranja.

Odluku je donio gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, a putovanje će trajati pet dana na relaciji Trebinje – Budimpešta – Bratislava.  Polazak iz Trebinja planiran je u periodu od 20. do 30. jula.

Naime, Trebinje je jedina lokalna zajednica u RS koja je za najbolje studente organizovala besplatno putovanje u inostranstvo.

Petrović je rekao da će gradska uprava i ubuduće pratiti i nagrađivati rad najvrijednijih studenata i nastojati da im obezbjedi uslove da u rodnom gradu primjene znanja, koja su stekli tokom školovanja.

Gradska uprava raspisala je i javni poziv za stipendiranje studenata koji se akademske 2018/2019. godine prvi put upisuju deficitarna zanimanja, arhitekturu, građevinarstvo, mašinstvo, elektrotehiku, informatiku, srpski jezik i književnost.

Za brucoše koji upišu ove fakultete iznos stipednije je po 200 KM mjesečno, za deset mjeseci.
Studentima koji ostvare pravo na stipendiju u prvoj biće stipendirani i u drugoj godini studija, ukoliko je redovno upišu.

Poziv za stipendiranje studenata, koji uspisuju deficitarna zanimanja otvoren je do kraja jula.

Autor