Početna  /  Govedarica odgovorio Lukaču: Ko je ”izvjesni Radić”
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Govedarica odgovorio Lukaču: Ko je ”izvjesni Radić”

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica kazao je danas da njegova stranka nema ništa sa slučajem ispaljivanja zolje u centru Banjaluke i da osumnjičeni Aleksandar Radić nije povjerenik SDS-a u Opštini Čelinac.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su, podsjećamo, lišili slobode Aleksandra Radića iz Čelinca zbog sumnje da je ispalio projektil na poslovni objekat na Bulevaru srpske vojske u Banjaluci, zgradu Koncerna Agram.

”Ono što je najznačajnije i što u prvom momentu upada u oko jeste da ovo itekako podsjeća na slučaj Davida Dragičevića odnosno konferencija za štampu na kojoj MUP želi okvalifikovati sam čin bez saglasnosti nadležnog tužilaštva. Izvjesni Radić je čovjek koji nije povjerenik SDS-a, nije povjerenik mene kao predsjednika niti je povjerenik gospodina Mektića, ja sam 29. maja ove godine raspustio opštinski odbor Čelinac i 29. maja gospodina Mektića imenovao za povjerenika opštinske organizacije u Čelincu”, rekao je Govedarica danas.

Odbacio je sve Lukačeve optužbe.

”Imajući u vidu da je raspuštena samo opštinska organizacija, a ne mjesni odbori, gospodin Mektić je gospodina Uroša Jankovića definisao kao čovjeka za rad s mjesnim odborima. Sve to što je iznio gospodin ministar Lukač, neka mu služi na čast, ali moram da kažem da je istakao notorne neistine oko izvjesnog Radića. On je član SDS-a od 2015. kojeg je u stranku učlanio Goran Tubak kojeg sam raspustio kao predsjednika općinskog odbora i koji je isključen iz Srpske demokratske stranke. Sve ovo me podsjeća na konferenciju za štampu organizovanu da se zataška slučaj ubistva Davida Dragičevića. Gospodin Lukač mora da zna da je izrekao veoma teške optužbe, da je notorna neistina da izvjesni Radić povjerenik u Čelincu i morat će da zna da će za ovo što je učinio doći pred Sud pravde u Republici Srpskoj. SDS će podnijeti tužbu za klevetu. Ovdje želim da istaknem dvije stvari. Osuđujem izvjesnog Radića ukoliko je to učinio, a to bi trebalo da uradi nadležno tužilaštvo, a ne ministar. I svakako, osuđujemo ukoliko je to učinio, osuđujemo takav čin”, poručio je predsjednik SDS-a.

”Gospodin Lukač bi trebao da podnese ostavku uza sve što je učinio u proteklih šest mjeseci”, naglasio je on.

Rekao je i da će doći vrijeme kada će Dragan Lukač morati ”dati odgovore na pitanja”.

”Vrlo brzo će doći vrijeme Dragane Lukaču da ćeš morati dati odgovore na pitanja, za lažI izrečene i gnusne optužbe koje si izrekao u proteklom vremenu, i na mene lično. Dragane Lukaču, odgovarat ćeš za sve, ja sam u to uvjeren, zato što sam uvjeren da Republiku Srpsku poslije 7. oktobra očekuju bolji dani, izvjesna budućnost i bezbjednost građana”,podcrtao je on.

Na konferenciji za novinare govorio je i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap