Početna  /  Govedarica: Ili vanredna sjednica u Parlamentu BiH ili referendum
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska

Govedarica: Ili vanredna sjednica u Parlamentu BiH ili referendum

Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a, rekao je danas novinarima u Istočnom Sarajevu da će ova stranka zatražiti vanrednu sjednicu Parlamentarne skupštine BiH o reformi pravosuđa u BiH.

Vukota Govedarica (FOTO: Moja Hercegovina)
Vukota Govedarica (FOTO: Moja Hercegovina)

Tražićemo da se razgovara o reformi Suda BiH, Tužilaštva BiH i Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH. Ako naši partneri u Parlamentarnoj skupštini BiH ne pristanu na posebnu sjednicu, onda će SDS u Narodnoj ksupštini RS zatražiti pokretanje referenduma na kojem bi se građani ovog entiteta izjasnili o reformi pravosuđa u BiH“, rekao je Govedarica.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je danas i da ova stranka nije odustala od zakona o ispitivanju porijekla imovine, jer smatra da je on i te kako potreban građanima Republike Srpske i da bi trebalo da riješi mnoge probleme.

Prema njegovom mišljenju, nemoguće je iskorijeniti korupciju u potpunosti, ali je i te kako moguće svesti na minimalnu mjeru koja bi u ovom momentu mnogo značila.

On je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu rekao da je potrebno donijeti zakon o predsjedniku Republike.

“Prvenstveno je potrebno donijeti zakon a onda u njemu definisati sva prava i obaveze predsjednika Srpske, ma ko god on bio, i na taj način, stvarajući pravni okvir, riješiti i pitanje opoziva predsjednika”, kaže Govedarica.

Komentarišući neusvajanje akciza na sjednici Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Govedarica vjeruje da će to pitanje biti riješeno narednih dana, mada za takvo nešto ima isključivo malo prostora i vremena.

“Jedan od problema neusvajanja akciza vezan je za aranžman sa MMF-om, što može da napravi poprilično veliki problem kada je riječ o obezbjeđenju tekuće budžetske likvidnosti i Republike Srpske i Federacije BiH”, dodao je Govedarica.

0 Shares
0 Shares
Copy link