Četvrtak, 23.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Gordan Pavlović novi vlasnik hotela “Metohija” u Gacku

  Podijeli:

  GACKO – Hotel “Metohija” u Gacku od juče ima novog vlasnika. U pitanju je Gordan Pavlović koji je u Okružnom privrednom sudu u Trebinju za 449 hiljada maraka kupio hotel u centru grada, koji je do sada bio u vlasništvu preduzeća Ugostiteljstvo i turizam (UiT).

  Foto: Moja Hercegovina
  Foto: Moja Hercegovina

  Prema riječima Željka Lukića, pomoćnika direktora UiT, hotel je prodat kako bi se namirio dug Novoj banci u iznosu od 24 hiljade maraka, a ostatak para će otići na račun Poreske uprave (PU) koja je jedan od najznačajnijih povjerilaca preduzeća.

  Lukić nije mogao da precizira kolike su trenutno obaveze preduzeća prema Poreskoj, ali je procjena da se cifra popela na oko 800 hiljada maraka.

  Istakao je da je Pavlović kupio objekat, ali da nikakve obaveze prema radnicima nije preuzeo. Sada se očekuje da Pavlović uplati novac i uđe u svoj posjed.

  Podsjećamo, Poreska uprava je preduzeće UiT zatvorila krajem avgusta 2014-te zbog duga od 664 hiljade maraka. Tada su zatvoreni svi objekti ovog preduzeća, a 70-tak radnika ostalo bez posla. Trenutno UiT na spisku zaposlenih ima oko 30-tak radnika koji već godinu i po ne odlaze na posao niti primaju platu.

  Milanka Kovačević

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI