Početna  /  Goran Suvara: Nebojša Vukanović mi je ponudio 50.000 evra da snimim Radišića (VIDEO)
Republika Srpska

Goran Suvara: Nebojša Vukanović mi je ponudio 50.000 evra da snimim Radišića (VIDEO)

SDS je platio 100 hiljada maraka za tajno snimanje kontroverznog biznismena Mile Radišića. Ovo je za RTRS potvrdio Goran Suvara, čovjek koji je snimio razgovor i primio novac.

suvara-vukanovic
Na sastanku u Beogradu – Nebojša Vukanović (FOTO: rtrs.rs)

Podsjećamo, SDS je juče na svojoj internet stranici objavio audio snimak u kojem se čuje kako Mile Radišić optužuje ministra finansija Republike Srpske Zorana Tegeltiju za, kako je naveo, koruptivne radnje.

Suvara danas tvrdi, da su mu iz SDS ponudili milion maraka, da ubijedi Milu Radišića, da iskompromituje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Za sve što tvrdi nudi sate audio materijala, ali i fotografije. Za materijal, koji je juče objavljen, Suvara kaže, da je sniman prije 6 do 7 mjeseci i da je premontiran.

Suvara priznaje da je od SDS-a zauzvrat dobio 50.000 evra, a da mu je ponuđeno milion maraka da ubijedi Milu Radišića da iskompromituje predsjednika Srpske Milorada Dodika.

Goran Suvara priznaje da je lice sa potjernice, a da je Republiku Srpsku napustio zbog navodno montiranog procesa. Njegov prijatelj Boris ga je, tvrdi, povezao sa Nebojšom Vukanovićem, savjetnikom Mladena Bosića, a potom dogovorio i zajednički sastanak u Beogradu.

POGLEDAJTE VIDEO (RTRS):

SUVARA (U Beograd je došao Nebojša Vukanović, imam slike, sjeo sam tamo. Nebojša Vukanović mi je objasnio da je Milorad Dodik kriminalac, da oni imaju dokaze. Da bi trebalo po svaku cijenu nešto uraditi. On je čuo da ja imam bliske odnose sa Milom Radišićem. Ponudio mi je ogromnu svotu novca za tri rečenice glasa Mile Radišića. Najprije nisam mogao vjerovati da ću dobiti 100.000 maraka za tri rečenice.)

Suvara tvrdi da je na spornom snimku sa Milom Radišićem komentarisao tekst koji se pojavio na jednom blogu o navodnom “mrkonjićkom klanu”.

SUVARA (On je rekao ne razumijem se ni u bankarske poslove, ko je ko, neko mi je rekao neki bankar da izgleda mrkonjićki klan želi da kupi neku banku)

Nakon SMS poruke od Mladena Bosića u kojoj je, kako tvrdi Suvara, od njega tražio da se nađe sa izvjesnim Dadom, uslijedio je i novi poziv od Vukanovića i prijedlog za susret.

SUVARA (Donijeli su mi na ruke 50 hiljada evra, prilikom preuzimanja tih para nisam bio sam, bio je taj moj drug Boris, bio je Dušan, bila neka cura koja radi u lokalu gdje su oni meni na ruke za te tri rečenice isplatili 50 hiljada evra)

Međutim, nakon ove isplate, prema iskazu Gorana Suvare, isti dan dobio je novu ponudu – ovaj put od Boje Gašanovića, načelnika opštine Istočni Stari Grad.

SUVARA (Gorane, ti si vjerovatno blizak sa Milom Radišićem. Što nećeš da nam kažeš, ali mi to znamo da je Milorad Dodik oprao 15-20 miliona maraka kroz zgradu Mile Radišića. Ti ako možeš, sad ti dajemo ovo, daćemo ti milion, ne interesuje me kako, dal ćeš ti napiti Milu Radišića, dal ćeš ga ti drogirati. Navedi ga da to kaže dobićeš milion, malo nestvarna priča…)

Goran Suvara tvrdi da je Mile Radišić u opasnosti. Traži od MUP-a i Tužilaštvo Republike Srpske da mu omoguće da da izjavu o tajnim snimcima i dokazima, koje, kako kaže, ima o onome što rade i pripremaju pojedinci iz SDS-a. Priznaje da je snimao Radišića, da je dio snimka isječen i da je Nebojša Vukanović tražio taj snimak kako bi se uvjerio da su Suvara i Radišić u dobrim odnosima.

Snimanje Radišića – biće posla za Specijalno tužilaštvo

Snimanje Mile Radišića, kao bumerang okrenulo se protiv SDS-a. Biće ovo dodatni posao za Policiju i Specijalno tužilaštvo Republike Srpske, kaže stručnjak za bezjbednost Predrag Ćeranić.

Nastavak je ovo, kaže Ćeranić, specijalnog rata, koji se vodi protiv rukovodstva Republike Srpske.

– Ptičice su počele da pjevaju, dolazi proljeće, a ustvari je teška zima – rekao je Vukota Govedarica, funkcioner SDS.

Ptičica je propjevala i rekla da joj je Mladen Bosić za snimanje Mile Radišića ponudio milion maraka. Ptičicu su iznevjerili, pa su joj dali samo 100 hiljada. Novac Goranu Suvari lično su predali savjetnik Mladena Bosića, Nebojša Vukanović i načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović, koji je prošle godine optužen za utaju poreza u Fudbalskom klubu Slavija. Bivši novinar i kako je sebe predstavljao borac za borbu protiv kriminala i korupcije, aktuelni savjetnik Mladena Bosića, Nebojša Vukanović, dematnuje da je Suvari dao novac.

“Јa nisam snimao Radišića”, kaže Vukanović.

Novinar RTRS pita: “Da li ste dali novac? Postoje ozbiljne optužbe.”

Vukanović:”To su neozbiljne optužbe. Mi ga nismo tajno snimali. Uopšte nije bitno kako smo došli u posjed snimka…”

POGLEDAJTE VIDEO (RTRS):

Itekako je važno, kaže Predrag Ćeranić, zapitavši da li su se neke političke partije pretvorile u paraobavještajne organizacije, jer koriste tipične metode obavještajno-bezbjednosnih službi.

– Velike su sume u pitanju, odakle potiče novac, iz čijih je to fondova: Da li iz domaćih izvora, novac poreskih obveznika ili su to sredstva nekih stranih ambasada koje vode psihološke operacije u RS? – pita Ćeranić.

Da različite sile krstare Balkanom, potvrđeno je i na današnjem skupu u Beogradu pod nazivom “Ko destabiliše Balakan”. Glavna uloga nesumnjivo je pripala Americi. Dragomir Anđelokvić smatra da SADimaju samo jedan cilj – stvaranje haosa na ovim prostorima.

– Јer Amerika i dalje želi da ruši sve one koji su joj nepodnobni, da instalira podobne političare, ne da bi bilo bolje građanima, već Americi – ističe Anđelković.

Podobne političare, pojedine strane ambasade u BiH, vide u liderima tzv. Saveza za promjene, pomoću kojih, smatraju stručnjaci, pokušavaju da uruše ustavni poredak Republike Srpske. Svaki pokušaj, bar za sada, nevješto je izveden.

–  Očito je da se radi o obavještajnoj organizaciji, a pokazalo se da akteri koji su je vodili nisu dorasli obavještajnim poslovima, jer se njihovo oružje okrenulo protiv njih – zaključuje Ćeranić.

Kako god, riječ je o nezakonitom prisluškivanju. Svi argumenti ponovo će u Policiju i Specijalno tužilaštvo Srpske.

Izvor: RTRS

206 Shares
206 Shares
206 Shares
Copy link