Početna  /  Godišnja izložba Foto kino kluba Trebinje postavljena na korzo
Kultura

Godišnja izložba Foto kino kluba Trebinje postavljena na korzo

Dučićevu ulicu u Trebinju, popularni korzo, ukrasile su fotografije selektovane za 12. Klupsku izložbu. Nagrađeni su najbolji u dvije kategorije – monohrom i kolor, a selektor izložbe Milorad Kašćelan odlučio je da je najbolju crno – bijelu fotografiju napravio Dušan Vuković, dok se u kolor kategoriji istakao Slavenko Vukasović. Članovi Foto kino kluba Trebinje neumorno rade, a večeras će biti upriličena još jedna izložba, u pitanju je postavka koja će obuhvatiti najbolje fotografije urađene na ovogodišnjem, 62. Festivalu festivala u Trebinju. 

Izložba pod otvorenim nebom, na trebinjskom korzou, predstavila je 44 crno-bijele i kolor fotografije 12 autora, a fotografije je selektovao, te izdvojio najbolje radove, Milorad Kašćelan – majstor fotografije AUFBiH  iz Banjaluke.

U konkurenciji monohrom prvo mjesto osvojila je fotografija „Vučja staza“ Dušana Vukovića, dok je najbolja kolor fotografija „Stećak“ autora Slavenka Vukasovića.

Izloža je priređena u okviru 10. Trebinjskih dana fotografije, a pokrovitelj je Grad Trebinje. Večeras će u galeriji Kulturnog centra Trebinje, nakon posljednje takmičarske predstave ovogodišnjeg Festivala festivala, takođe u okviru 10. Trebinjskih dana fotografije, biti otvorena izložba fotografija ”62. Festival festivala” koja će obuhvatiti najbolje fotografije ovogodišnje smotre dramskih amatera.

Igor Svrdlin

7 Shares
Copy link
Powered by Social Snap