Početna  /  Glavašova nezgodna pitanja Prodanoviću
Izdvajamo Republika Srpska

Glavašova nezgodna pitanja Prodanoviću

Zaista je tužno živjeti u društvu u kojem dr Lazar Prodanović, preko leđa mladih ljudi, pokušava izgraditi imidž poštenjačine i moralne  veličine. Ako ističe da ga je sramota zbog odluka koje su donijeli njegovi partijski drugovi, zašto i dalje sjedi u tom društvu i zašto ne podnese ostavku? – pita narodni poslanik DNS Aleksandar Glavaš.

– Ne znamo zašto je DNS trn u oku dr Prodanovića, ali kada već želi otvarati društveno korisne teme, biti borac protiv nepotizma i anomalija, pozivamo ga da odgovori na nekoliko pitanja:

– Kako je od poslaničkih plata uspio školovati djecu i uštediti za dva stana u centru Beogradu, i koliko još ima nekretnina koje je registrovao na familiju?

– Zašto je duže od deceniju skrivao svoje vlasništvo nad Specijalističkim centrom ”Eskulap” u Bratuncu? Da li zato što je u isto vrijeme radio i u Bolnici u Zvorniku i svojoj privatnoj klinici koja ima ugovor sa FZO? Nije li to kršenje zakona, posebno ako si u isto vrijeme i poslanik u PS BiH?

– Sjeća li se gospodin Prodanović da su ga njegove kolege iz bolnice u Zvorniku javno optuživale da uništava zvorničku bolnicu zarad interesa svog Specijalističkog centra?

– Da li je tačno da Specijalistički centar pojedine preglede naplati i od FZO i od pacijenata?

– Zašto nije prijavio svoja primanja kao član Stručnog savjeta Agencije za lijekove i medicinska sredstva, i da li zna da je posao poslanika u sukobu interesa sa članstvm u Stručnom savjetu u  kom prima masan honorar?

– Koliko je godina studirao njegov sin i odakle novac ”svršenom studentu” da postane vlasnik atraktivnog i preskupog Specijalističkog centra ”Eskulap” u Bratuncu?

– Da li je tačno da se na području Birča niko nije mogao zaposliti bez njegove saglasnosti i koje je uslove trebalo ispuniti za radno mjesto?

– Ko je brinuo o njegovim pacijentima koje je operisao u dežurstvima, pa onda odlazio u Sarajevo i na razne svjetske destinacije?

Evo prilike gospodinu Prodanoviću da pri kraju svoje poslaničke karijere, duge 22 godine, odgovori na pitanja i položi račune građanima – poručuje Glavaš.

Podsjećamo, Lazar Prodanović je sinoć gostujući na N1 o izboru Miloša Lučića, kao kandidata DNS, za ministra za ljudska prava BiH rekao da je to šamar za desetina hiljada mladih ljudi u BiH. On je dodao da mu je drago što nije u Predstavničkom domu, jer inače ne bi glasao za to.

(Insajder)

2 Shares
Copy link
Powered by Social Snap