Početna  /  Gacku povjerena organizacija Prvenstva RS u džudou
gacko Hercegovina Vijesti

Gacku povjerena organizacija Prvenstva RS u džudou

GACKO – Prvenstvo Republike Srpske u džudou biće organizovano u Gacku u septembru mjesecu, dogovoreno je na današnjem sastanku predstavnika Džudo-saveza RS i Džudo-kluba „Gacko“ sa predstavnicima opštine.

dzudo

Predsjednik Džudo-saveza Jovo Samardžić, koji je ujedno i trener gatačkih džudista, naglasio je da su ozbiljan rad Džudo-kluba “Gacko” i rezultati koji su proistekli opredijelili Savez da im povjeri organizaciju prvenstva.

„Vrlo hrabro smo ušli u organizaciju ovog prestižnog takmičenja. Džudo savez RS broji 29 klubova i vjerujem da će svi delegirati svoje predstavnike, jer je to kvalifikaciono takmičenje za balkansko i evropsko prvenstvo. Za tri godine, koliko postojimo, izrasli smo u jedan ozbiljan sportski kolektiv koji broji oko 30 članova, a prošle godine smo na prvenstvima RS i BiH osvojili pet medalja. Na turnirima i zvaničnim prvenstvima ukupno oko 100 medalja, što je impozantan rezultat. U skorijoj budućnosti nam predstoje prvenstva u mlađim uzrasnim kategorijama, gdje tek očekujemo prave rezultate“, naglasio je Samardžić.

Zamjenik načelnika opštine Gacko Radoica Antunović rekao je da će lokalna zajednica pružiti nesebičnu podršku u organizaciji ovog takmičenja.

„Mi smo imali i niz neformalnih dogovora koji su prethodili ovom sastanku. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini kao što se nadamo i da će na prvenstvu naš klub postići dobre rezultate“, rekao je Antunović.

On je izrazio nadu da će i privrednici naći interes da kroz sponzorstva pomognu u organizovanju ovog sportskog događaja.

Milanka Kovačević

Moja Hercegovina

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali
25 Shares
25 Shares
Copy link