Početna  /  Gacko danas bez struje – isključenje parališe život opštine
Hercegovina

Gacko danas bez struje – isključenje parališe život opštine

GACKO – Opština Gacko danas će biti bez napajanja električnom energijom od 8 do 17 časova zbog radova na području Gacka i Bileće, najavljeno je iz preduzeća Elektroprenos BiH, operativno područje Mostar.

Gacko (FOTO: Moja Hercegovina)
Gacko (FOTO: Moja Hercegovina)

Gacko spada u mali broj gradova u RS i BiH koji se električnom energijom snabdeva samo iz jednog smera, pa se ovakva situacija dešava nekoliko puta godišnje, što zbog radova, što usled kvarova.

U tim slučajevima život opštine je praktično paralisan, mnogim ustanovama je onemogućen rad, počev od izdavanja dokumenata, preko bankarskih transakcija, do stomatoloških intervencija.

Najavljeni nestanak struje zadao je glavobolju i upravi osnovne škole Sveti Sava u Gacku u kojoj sutra treba da se održi testiranje 104 učenika završnih razreda iz srpskog jezika. Prema rečima direktora Radana Popovića, juče su uspeli su da organizuju da im podaci stignu pre najavljenog isključenja. Nada se da će prvi dan polaganja “male mature” proteći bez problema.

Gacko se do rata strujom napajalo iz dva smera-iz Bileće i iz Nevesinja. Kada je prekinut vod Nevesinje-Mostar, preostala je električna veza sa Bilećom. I pored obećanja iz Elektroprenosa da je uvezivanje Gacka u “električni” prsten planu, jednostrano snabdevanje strujom ovog hercegovačkog gradića je realnost i dve decenije nako završetka rata u BiH.

Milanka Kovačević

29 Shares
29 Shares
Copy link