Početna  /  Gačani proljeće dočekali stihovima i zvucima violine
gacko Hercegovina Kultura

Gačani proljeće dočekali stihovima i zvucima violine

GACKO – Pjesničkom večeri “U susret proljeću” sinoć su, treći put zaredom, poete iz Gacka obilježile Svjetski dan poezije i dolazak, za mnoge, najljepšeg godišnjeg doba.

Milica Bakrač je svojom poezijom osvojila srca ljubitelja lijepe rijeći
Milica Bakrač je svojom poezijom osvojila srca ljubitelja lijepe rijeći

Ove godine su se biranim stihovima, pored domaćih, gatačkoj publici predstavili i pjesnici iz Bileće, Trebinja i Nikšića.

Svoje stihove su govorili već afirmisani pjesnici, ali i gimnazijalci iz Gacka i Bileće, koji su na početku svog poetskog puta.

Pjesničke “boje” Gacka branili su Đorđe Dabarčić, Sreten Vidaković, Dragica Ivanović, Jovan Delić, Dragutin Papović i Mladen Perović. Iz Nikšića je, specijalno za ovu priliku, doputovala jedna od najboljih savremenih pjesnikinja Crne Gore Milica Bakrač, a iz Trebinja Rajko Tanasijević.

Boris Vuković - mladi pjesnik iz Gacka
Boris Vuković – mladi pjesnik iz Gacka

Članice bilećkog Zavičajnog kluba “Osvit” Maja Vojinović i Lazarela Mićunović, kao i Boris Vuković, gimnazijalac iz Gacka, svojim pjesmama su pokazali da poezija ovdje ima na koga da računa.

Dobre vibracije sa scene upotpunili su zvuci violine koja je bila u rukama profesora Božidara Mićića, dok je ljepotu stihova istakla gitarska pratnja dva učenika muzičke škole Miloša Milidraga i Andreja Šojića.

Organizatori pjesničke večeri su “Kulturno-sportski centar” i SPKD Prosvjeta “Gacko”.

Ove godine su domaći pjesnički redovi pojačani autorima iz susjednih opština
Ove godine su domaći pjesnički redovi pojačani autorima iz susjednih opština

Milanka Kovačević

0 Shares
0 Shares
Copy link