Četvrtak, 23.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Gačani proljeće dočekali stihovima i zvucima violine

  Podijeli:

  GACKO – Pjesničkom večeri “U susret proljeću” sinoć su, treći put zaredom, poete iz Gacka obilježile Svjetski dan poezije i dolazak, za mnoge, najljepšeg godišnjeg doba.

  Milica Bakrač je svojom poezijom osvojila srca ljubitelja lijepe rijeći
  Milica Bakrač je svojom poezijom osvojila srca ljubitelja lijepe rijeći

  Ove godine su se biranim stihovima, pored domaćih, gatačkoj publici predstavili i pjesnici iz Bileće, Trebinja i Nikšića.

  Svoje stihove su govorili već afirmisani pjesnici, ali i gimnazijalci iz Gacka i Bileće, koji su na početku svog poetskog puta.

  Pjesničke “boje” Gacka branili su Đorđe Dabarčić, Sreten Vidaković, Dragica Ivanović, Jovan Delić, Dragutin Papović i Mladen Perović. Iz Nikšića je, specijalno za ovu priliku, doputovala jedna od najboljih savremenih pjesnikinja Crne Gore Milica Bakrač, a iz Trebinja Rajko Tanasijević.

  Boris Vuković - mladi pjesnik iz Gacka
  Boris Vuković – mladi pjesnik iz Gacka

  Članice bilećkog Zavičajnog kluba “Osvit” Maja Vojinović i Lazarela Mićunović, kao i Boris Vuković, gimnazijalac iz Gacka, svojim pjesmama su pokazali da poezija ovdje ima na koga da računa.

  Dobre vibracije sa scene upotpunili su zvuci violine koja je bila u rukama profesora Božidara Mićića, dok je ljepotu stihova istakla gitarska pratnja dva učenika muzičke škole Miloša Milidraga i Andreja Šojića.

  Organizatori pjesničke večeri su “Kulturno-sportski centar” i SPKD Prosvjeta “Gacko”.

  Ove godine su domaći pjesnički redovi pojačani autorima iz susjednih opština
  Ove godine su domaći pjesnički redovi pojačani autorima iz susjednih opština

  Milanka Kovačević

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI