Početna  /  FUP uhapsio 11 osoba na širem području Sarajeva
Bosna i Hercegovina Federacija BiH

FUP uhapsio 11 osoba na širem području Sarajeva

U velikoj akciji Federalne uprave policije po nalogu Kantonalnog tužilaštva KS juče je na širem području Sarajeva uhapšeno 11 osoba.

fup

Kako je potvrđeno za N1, uhapšeno je 11 osoba koje se sumnjiče za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije, troje ih je pušteno dok je osam osoba predato sinoć u nadležnost Kantonalnog tužilaštva KS gdje će biti zadržani 24 sati nakon čega će postupajući tužilac odlučiti o eventualnoj mjeri pritvora, potvrdila je za N1 Azra Bavčić, portparol Kantonalnog tužilaštva KS.

Kako saznajemo, uhapšeni su Fuad Numanović, Nihad Numanović, Nijaz Numanović, Ahmed Halilović, Haris Bašalić, Rahman Sulejmani, Adnan Balićevac i Adis Pašalić.

Sumnjiče se da su organizovali grupu koja je neovlašteno prodavala drogu amfetamin, ekstazi i marihuanu na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona. Kako tvrde izvori N1, njihov posao proizvodnje i prodaje droge uglavnom se odnosio na područje Vogošće.

0 Shares
0 Shares
Copy link