Subota, 18.01.2020
More

  FUP uhapsio 11 osoba na širem području Sarajeva

  Podijeli:

  U velikoj akciji Federalne uprave policije po nalogu Kantonalnog tužilaštva KS juče je na širem području Sarajeva uhapšeno 11 osoba.

  fup

  Kako je potvrđeno za N1, uhapšeno je 11 osoba koje se sumnjiče za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

  Nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije, troje ih je pušteno dok je osam osoba predato sinoć u nadležnost Kantonalnog tužilaštva KS gdje će biti zadržani 24 sati nakon čega će postupajući tužilac odlučiti o eventualnoj mjeri pritvora, potvrdila je za N1 Azra Bavčić, portparol Kantonalnog tužilaštva KS.

  Kako saznajemo, uhapšeni su Fuad Numanović, Nihad Numanović, Nijaz Numanović, Ahmed Halilović, Haris Bašalić, Rahman Sulejmani, Adnan Balićevac i Adis Pašalić.

  Sumnjiče se da su organizovali grupu koja je neovlašteno prodavala drogu amfetamin, ekstazi i marihuanu na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona. Kako tvrde izvori N1, njihov posao proizvodnje i prodaje droge uglavnom se odnosio na područje Vogošće.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI