Utorak, 28.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Francuska izdvaja osam milijardi evra za pomoć siromašnima

  Podijeli:

  Vlada francuskog predsjednika Emanuela Makrona planira da u naredne četiri godine izdvoji osam milijardi evra za borbu protiv siromaštva, izjavio je portparol francuske vlade Benžamen Grivo.

  Foto: Promo/RAS Srbija

  -To je veoma snažna politička odluka u trenutku kada posvećujemo veliku pažnju javnim troškovima – rekao je Grivo listu “20 Minit”.

  Kako prenosi Rojters, Grivo nije precizirao da li će taj novac proisteći iz novih fondova ili, pak, iz postojećih sredstava koja se već nalaze u okviru drugih budžeta, a kojima će se promijeniti namjena.

  Nije naveo ni kako će novac biti trošen, ali je rekao da je vlada isplanirala više mjera kako bi ljude vratila na posao ili im dala bolja radna mjesta.

  Makron, koji se našao na udaru kritika da je “predsjednik bogatih” nakon što je smanjio poreze za bogate i kompanije, danas će, kako je najavljeno, iznijeti svoju strategiju protiv siromaštva, napominje britanska agencija.

  Makronov plan protiv siromaštva, koji je jednom već odlagan, odavno je najavljivan jer on nastoji da ubjedi glasače da njegova reformska agenda ne ide na ruku samo bogatima i privrednicima.

  Statistička agencija ISEE procijenila je da je 2016. godine oko 8,8 miliona ljudi u Francuskoj – odnosno 14 odsto stanovništva te zemlje – živjelo u siromaštvu, što je definisano kao 60 odsto od prosječnih prihoda, navodi Rojters.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI