Fićo s dva motora glavna atrakcija na mostarskoj trci ubrzanja

MOSTAR – Autoklub Hercegovina na pomoćnoj pisti Aerodroma Mostar organizuje ovog vikenda “Auto-moto šou”, a gledaoci će moći vidjeti i “fiću” sa dva motora koji svojom brzinom na stazi parira mnogim trkaćim automobilima.


Krešimir Šimić, organizator događaja kazao je da su današnja takmičenja pravo zagrijavanje za sutra, kad se očekuje još više posjetilaca.

“Sam vrh Balkana je danas u Mostaru, svi najpoznatiji vozači u konkurenciji ubrzanja na 402 metra su danas ovde. Imamo preko osamdeset automobila i oko petnaest motora. Najbolje očekuju i vrijedne nagrade”, kazao je Šimić.

Posebnu atrakciju na mostarskoj pisti predstavlja Damir Ožegović sa svojim fićom u kojem bučno rade dva Suzuki motora sa dodatnim nitro sistemom. Za one koji ga gledaju prvi put zaista je fenomenalno vidjeti kako ovaj, gotovo isčezao automobil, kao iz rakete ispaljen iza sebe ostavlja neki, na prvi pogled, višestruko jači automobil.

Kao što je i uobičajeno osim trke ubrzanja za automobile tu je i niz dodatnih dešavanja, od trka za motocikle, izložbe oltimera, takmičenja u uređenju automobila, glasnoći zvučnog sistema te niz ostalih zanimljivosti.

Autor