Početna  /  Euforično do javnog novca!
Izdvajamo Republika Srpska

Euforično do javnog novca!

????????????????????????????????????
Marketinška agencija „Euphoria d.o.o“ nova je na tržištu, ali već uspješno sarađuje sa javnim institucijama i ustanovama. Ovo i ne čudi s obzirom na to da je osnivač agencije Boris Udovičić, bivši direktor marketinga u FK “Borac” i osoba koja je navodno bliska vlastima u Republici Srpskoj.

Zapravo, da je Boris Udovičić osnivač novosonovane marketinške agencija možemo da zaključimo samo na osnovu intevjua koji daje u ime kompanije „Euphoria d.o.o.“.  Vlasničku strukturu Euforije čine Tamara Udovičić i Tomo Udovičić. Prema riječima naših izvora, radi se o supruzi i ocu Borisa Udovičića. Udovičić zvanično nije ni direktor svoje agencije, već je trenutno na toj poziciji Srđan Udovičić, a prethodno je bila Tamara Udovičić.

Euforija je, iako mlada, do sada uspjela da uspostavi veoma uspješnu saradnju sa mnogim javnim institucijama i ustanovama. Sarađivali su sa JU „SC Borik“, čiji je direktor SNSD-ov odbornik u Skupštini Banje Luke Nenad Talić, sa Ministarstvom trgovine i turizma čiji je ministar Suzana Gašić, kadar DEMOS-a, dalje sa KP „Budućnost“ Laktaši, zatim sa Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske čiji je direktor Srđan Todorović, član Socijalističke partije i narodni poslanik, a čak ni Banja „Mlječanica“ čiji je direktor Darko Banjac, narodni poslanik ispred DNS-a, nije ostala imuna na čudotvorne čari Euforije.

Da Udovičićima prisni finansijski odnosi sa vladajućima pomažu  da se probiju na tržištu govori i činjenica da su svi ugovori sa gore spomenutim javnim ustanovama i institucijama sklopljeni na osnovu direktnog sporazuma. Udovičić nije morao da se takmiči na tržištu, jer su svi sklopljeni ugovori ispod 6 000 KM, sve po zakonu.

Za 5 950 KM Banja Mlječanica je nabavila marketinške usluge za vrijeme epidemije od Udovičića, putem direktnog sporazuma.

Tokom vanrednog stanja je Euforija je vodila oglašavanje putem društvenih mreža za Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske. Ovaj put je tačno 6 000 KM kapnulo putem dirketnog sporazuma.

Direktnom pogodbom su dobili i posao istraživanja tržišta i anketiranja za potrebe Ministarstva trgovine i turizma. Ovaj poduhvat je ministarstvo koštalo 3 418.80 KM bez PDV-a.

Istim putem obavili su i marketinške usluge za potrebe organizacije turnira u malom fubalu za JU „SC Borik“ i za tu uslugu su dobili 1 500 KM.

Boris Udovičić je dugo vremena vlasnik kafića „Millenium“, dok je kontroverzni noćni klub „Drama“ u Banjoj Luci u vlasništvu Borisove supruge Tamare Udovičić.

Sa internet stranice marketinške agencije „Euphoria“ se navodi da su njihovi klijenti i Delta planet, Kontiki travel, FK „Borac“, Casa Bianca, Aura osiguranje itd.

Boris Udovičić, kao direktor marketinga u Borcu, ostaće upamćen po izjavi da će prihod od prodaje karata biti proslijeđen navijačima Borca, Lešinarima, gdje je uprava Borca morala da reaguje te da „pegla“ ove izgovorene riječi.

Piše: Stefan Blagić

8 Shares
8 Shares
Copy link