Početna  /  Egzit pokreće zimski festival na Jahorini
Republika Srpska

Egzit pokreće zimski festival na Jahorini

Velika festivalska porodica Egzit (EXIT) festivala od iduće godine brojaće još jednog člana. Egzit tim pokreće novi festival koji će biti održan od 15. do 18. marta iduće godine na olimpijskoj planini Jahorini.

Program festivala biće koncipiran kao dnevni i noćni, po formuli 2+2 koja je već korištena. Prvog dana festival će imati večernju žurku, da bi naredna dva bio otvoren u svom punom kapacitetu i danju i noću, dok je četvrti dan rezervisan za dnevnu završnu žurku.

Više informacija o novom festivalu, njegovom imenu, ali i imenima prvih izvođača, biće saopšteni uskoro, a prve ulaznice po najpovoljnijim, promotivnim cijenama biće dostupne i prije početka zimske sezone.

Muzički festivali u planinskim centrima u velikom su usponu širom svijeta, a samo u Evropi potražnja je već premašila ponudu ovakvih događaja. Egzit tim u saradnji sa Olimpijskim centrom “Jahorina” planira da novi festival u relativno kratkom roku pozicionira među najznačajnije zimske muzičke festivale na kontinentu.

Ovim je i Jahorina uvrštena među atraktivne destinacije u regionalnoj mreži festivala, čime se nastavlja povezivanje regiona kao osnova društvene misije Egzit festivala, ali i dalje pozicioniranje regiona Jugoistočne Evrope kao jedne od najatraktivnijih destinacija za omladinski i festivalski turizam koji je u velikom usponu u svjetskim okvirima. Baš kao što je Egzit 2001. godine bio prvo masovno okupljanje mladih u regionu posle sukoba iz devedesetih, tako i danas svi događaji u produkciji ovog tima okupljaju ljude iz svih krajeva.

Takođe, pored novih zemalja regiona i promocije ovdašnjih destinacija u svijetu, Egzit tim nastavlja da razvija i celogodišnje, 365-dnevno iskustvo u kojem svake godine nudi sve više događaja i festivalskih dana. I ove godine, u prvom, promotivnom talasu prodaje biće dostupne ulaznice i za ostale festivale, i to po prvim, promotivnim cijenama.

0 Shares
0 Shares
Copy link