Petak, 24.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Dva mjeseca od ubistva Olivera Ivanovića, ubice još nepoznate

  Podijeli:

  Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je na današnji dan prije dva mjeseca u Kosovskoj Mitrovici, a javnost još nije obavještena dokle se stiglo sa istragom tog zločina, niti šta su uradili istražni organi.

  Foto: Tanjug

  Na Ivanovića je pucano ispred sjedišta Inicijative u Severnoj Mitrovici.

  Slučaj je prije nedjelju dana prešao u nadležnost Specijalnog tužilaštva Kosova, koje je tada navelo da je povodom ubistva podnijelo više krivičnih prijava, ali da osumnjičenih nema.

  Tri nedjelje poslije ubistva, dvojica srpskih policajca privedena su u Kosovskoj Mitrovici zbog sumnje da nisu valjano zaštitili mjesto zločina.

  Sumnjičili su ih da su uzeli čauru s mjesta ubistva, i da je nisu predali zajedno sa drugim dokazima. Nakon isteka pritvora, sud u Mitrovici ih je oslobodio.

  Kuburović: Nema reciprociteta u saradnji sa prištinskim organima

  Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da Beograd nema novih podataka o istrazi ubistva Ivanovića.

  “Iako je Tužilaštvo za organizovani kriminal odgovorilo na gotovo sve zamolnice koje su bile upućene od strane prištinskih organa kojih je do sada bilo pet, sa suprotne strane nismo imali takav reciprocitet, kada je riječ o saradnji”, kazala je Nela Kuburović za televiziju Prva.

  Ona je rekla da je na dvije zamolnice Tužilaštva za organizovani kriminal odgovoreno samo na jednu i to djelimično, navodeći da je na početku postupka dobijen samo zapisnik sa uvidjaja i obdukcije i da od tada nema novih dokaza i materijala.

  Ministarka je istakla da su srpski organi spremni za saradnju sa prištinskim organima na pronalaženju počinioca i nalogodavaca.

  “Mi smo spremni za saradnju. Tužilaštvo za organizovani kriminal preduzima odredjene predistražne radnje na teritoriji Srbije. Verujemo da će možda Specijalno tužilaštvo (Kosova), koje je preuzelo slučaj da nastavi saradnju sa Tužilaštvom za organizovani kriminal”, kazala je Nela Kuburović.

  Vlajić: Porodica nema novih informacija

  Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić kaže da porodica nema nikakve informacije o tome dokle je stigla istraga.

  “Ništa se novo nije desilo osim što je predmet prešao u Specijalno tužilaštvo”, rekao je Vlajić. On je izrazio razočarenje radom mitrovačke policije i nadu da će specijalno tužilaštvo pokazati da “nije jednako nesposobno ili nezainteresovano kao što su policija i tužlaštvo u Mitrovici.”

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI