Početna  /  Dva kandidata u trci za načelnika Gacka
Hercegovina Vijesti

Dva kandidata u trci za načelnika Gacka

GACKO – Građani Gacka će, kako trenutno stvari stoje, na predstojećim lokalnim izborima birati između dva kandidata za načelnika opštine. Još uvek je neizvjesno ko će na crtu Milanu Radmiloviću.

Gacko (FOTO: Moja Hercegovina)
Gacko (FOTO: Moja Hercegovina)

Poziciona stranka u Gacku, SDS će još jednom ići na oprobanu kartu i kandidovati sadašnjeg načelnika Milana Radmilovića za najvažniju funkciju u opštini. Biće to peta Radmilovićeva trka za prvog čovjeka Gacka. Iza njega će stati i PDP, SPO i SRS RS.

Sa druge strane, izgleda da pregovori o zajedničkom kandidatu opozicionog bloka u Gacku ne teku glatko, pa će adut SNSD-a, SP-a i DNS-a u trci za prvog čovjeka biti poznat do 1. juna.  Siniša Šuković, član predsjedništva SNSD-a je bio kategoričan da dogovor između koalicionih partnera još nije postignut, a licitiranje imenima ocijenio kao proizvoljno i netačno. Naglasio je da će pozvati i druge stranke da podrže njihovog kandidata.

SRS dr Vojislav Šešelj će na predstojeće izbore ići samostalno sa listom od 20 imena definisano je na sjednici Opštinskog odbora potvrdio je Predrag Šupić. Kandidata za načelnika neće imati, a iz stranke ističu da su otvoreni za saradnju sa svima, pa su formirali i poseban tim za pregovore.

Savez za demokratsku Srpsku neće imati svog kandidata za najvažniju funkciju u opštini, a u zavisnosti od ponude postoji mogućnost da daju podršku nekom od kandidata drugih stranaka ili koalicija rekao je Desko Mastilović. U ovoj stranci još nisu odlučili ni da li će na lokalne izbore izaći samostalno ili u koaliciji sa još nekom političkom strankom. Mastilović kaže da će se više znati u narednim nedeljama.

Nakon raspisivanja izbora 4. maja su intenzivirane aktivnosti u političkim strankama.Sada se radi na prikupljanju potpisa kako bi se prijavili za učešće u izbornoj utakmici 2. oktobra.

Rok za prijavu stranaka i nezavisnih kandidata za učešće u lokalnoj izbornoj trci je 20. maj, dok se koalicije, odnosno liste nezavisnih kandidata  mogu prijaviti do 18. juna.

Milanka Kovačević

0 Shares
0 Shares
Copy link