Početna  /  Duško Vujošević novi selektor košarkaške reprezentacije BiH
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska Vijesti

Duško Vujošević novi selektor košarkaške reprezentacije BiH

Crnogorski stručnjak Duško Vujošević novi je selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za iz Košarkaškog saveza BiH. Legendarni trener Partizana je nakon nekoliko dana nagađanja konačno dogovorio uslove svog angažmana u Košarkaškom savezu BiH. Jednoglasno je izabran za novog šefa struke košarkaškog A tima BiH.

vujosevic-profimedia-0283705320

Vujošević je bio reprezentativni selektor u dva navrata. Prvo je sjedio na klupi Srbije i Crne Gore, da bi 2007. godine bio selektor Crne Gore kao samostalne selekcije.

Vodio je i mlađe selekcije SFR Jugoslavije.

Status legendarnog trenera dobio je kao trener Partizana, kojeg je vodio u tri navrata. Trenirao je i špansku Oksimesu, Brešu, Olimpiju Pistoja, Skavolini, CSKA i Limož. Partizan je 2009. godine uveo u polufinale Evrolige i dobio nagradu „Aleksandar Gomeljski“,  za najboljeg trenera Evrope u toj sezoni.

U Srbiji je bio trener Radničkog, ali i Crvene Zvezde, a Partizan je pod njegovim vođstvom 12 puta bio nacionalni prvak, osvojio pet nacionalnih kupova i pet titula prvaka regionalne ABA lige.

0 Shares
0 Shares
Copy link