Početna  /  Đukanović: Nećemo dozvoliti igranje sa Crnom Gorom
Crna Gora Vijesti

Đukanović: Nećemo dozvoliti igranje sa Crnom Gorom

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović izjavio je kako nikome neće dozvoliti igranje s Crnom Gorom i da “priziva aveti 90-ih godina prošlog vijeka”.

Milo Đukanović, premijer Crne Gore (Foto: HRT)

,,Naša vlada neće dopustiti nikome da se igra sa Crnom Gorom i da priziva aveti iz 90-ih. Zato želimo reći kako je Crna Gora učvrstila svoj integritet i da ćemo obraniti miran život građana. Borit ćemo se sa svima onima koji žele ugroziti tu stabilnost “, rekao je Đukanović u petak na svečanosti povodom 26. godišnjice osnivanja te stranke.

Dodao je kako je, uprkos pritiscima kojima se željelo uzeti pravo Crnoj Gori da odlučuje o svojoj budućnosti, formirana vlada koja vrlo odgovorno obavlja poslove i da je zahvaljujući tome Crna Gora ušla u NATO što je, po njegovim riječima, najvažniji iskorak na putu istorijskog zaokreta Crne Gore ka usvajanju evropskih vrijednosti.

NATO daje šansu da u stabilnom okružju, pametnim upravljanjem resursima doprinesemo rastu bruto domaćeg proizvoda. Pred nama su brojni izazovi, najvažnije je da realizujemo započete i počnemo nove projekte. Pripremljeni projekti govore da ćemo iskoristiti šansu i ostvariti interese građana Crne Gore”, poručio je Đukanović.

On je naglasio kako će Crna Gora uskoro imati tri zatvorena poglavlja, čime će biti na čelu regije u pregovorima s Evropskom unijom. Dodao je da su ozbiljni izazovi i pred DPS-om, koja će nastaviti s modernizacijom.

12 Shares
12 Shares
Copy link