Drvoprerađivači iz Sokoca blokirali Podromaniju

Članovi Udruženja drvoprerađivača Sokolac blokirali su jutros raskrsnicu na Podromaniji, zahtijevajući da se ispune njihovi zahtjevi i upozoravaju da će ostati tu sve dok im se ne obrate predstavnici viših nivoa vlasti u Republici Srpskoj.

blokada_podromanija

Raskrsnicu je od 6.30 časova blokiralo oko 40 dizalica i oko 300 ljudi, čime su blokirani magistralni put i regionalni putevi prema Rogatici, Sarajevu i Zvorniku.

Član Upravnog odbora Udruženja drvoprerađivača Sokolac Radivoje Čajević rekao je da propuštaju samo vozila hitne pomoći i vozila iz ostalih prioriteta iz oblasti bezbjednosti ljudi i imovine.

“Stali smo na put da bi skrenuli pažnju javnosti na nezakonito rješavanje kadrovskih pitanja u Šumskom gazdinstvu `Romanija` Sokolac i neispunjavanje ostalih zahtjeva koje smo iznijeli na protestnom skupu na Sokocu 18. aprila”, kaže Čajević.

Drvoperađivačima su se pridružili drvoprerađivači iz susjednih opština i određeni broj radnika iz Šumskog gazdinstva Sokolac.

U pismu upućenom 21. aprila svim institucijama sindikalci Šumskog gazdinstva “Romanija”, su naveli da ne znaju ko im je direktor.

– Izbrojali smo šest direktora, za nepunih godinu dana, a i dalje ne znaju ko je na čelu sokolačkog gazdinstva – stajalo je u pismu.

Slavica Elez, predsjednik Sindikalne organizacije ŠG “Romanija” Sokolac ukazuje na agoniju u kojoj su se našli radnici.

Autor