Početna  /  Dragan Mektić za MH: Tužilaštvo BiH štiti kriminal Dodika i Čovića!
Izdvajamo Teme i komentari

Dragan Mektić za MH: Tužilaštvo BiH štiti kriminal Dodika i Čovića!

Dragan Mektić (FOTO: Moja Hercegovina)
Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dragan Mektić ocijenio je skandaloznom odluku Tužilaštva BiH da se proglasi nenadležnim po pitanju istraživanja odgovornih za izborne prevare i krađu identiteta građana BiH pred predstojeće lokalne izbore.

Nakon što je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić u jučerašnjoj izjavi za BH radio 1 rekao da se Tužilaštvo BiH smatra nenadležnim u vezi skoro svakodnevnog otkrivanja novih slučajeva krađe identiteta građana i njihovog lažnog prijavljivanja za glasanje u inostranstvu, Mektić za Moju Hercegovinu kaže da od tužilaštva kojim rukovodi Gordana Tadić ništa drugo nije ni očekivao.

Nekoliko desetina hiljada građana BiH lažno je prijavljeno na adresama u inostranstvu, ukradeni su njihovi lični podaci, ali to za Gordanu Tadić i Tužilaštvo BiH ne predstavlja krivično djelo. Skandalozno i nevjerovatno! S druge strane, takvo ponašanje ne iznenađuje jer su Tadićeva i institucija kojom rukovodi već odavno postali otvoreni zaštitinici Milorada Dodika, Dragana Čovića i ostalih koji se bave kriminalnim radnjama”, kaže Mektić za naš portal.

On dodaje i to da je krađa ličnih podataka građana i njihovo lažno prijavljivanje na mjesta prebivališta u inostranstvu jasno krivično djelo, koje se, prema njegovim riječima, po važećim zakonima nalazi u isključivoj nadležnosti Tužilaštva BiH.

Džaba je sve to kad se na vodećim pozicijama u pravosuđu BiH nalaze poslušnici političkih moćnika koji su režirali ovu prevaru. Centralna izborna komisija radi dobar posao, što očigledno smeta onima koji su spremili nove izborne krađe”, tvrdi Mektić.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić juče je ustvrdio da se praćenje regularnosti lokalnih izbora nalazi u nadležnosti Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Prema do sada objavljenim podacima CIK-a, otkriveno je da je oko 50.000 državljana BiH fiktivno prijavljeno u drugim državama za glasanje putem pošte na lokalnim izborima zakazanim 15. novembra.

1 Share
1 Share
Copy link